Repaleinen TPS haki kolmannen voiton Jyväskylästä – myös Oilers nousi voiton päähän välieristä

TPS:n tähtihyökkääjä löi perjantain viimeisen naulan Happeen arkkuun. Kuva: Esa Jokinen

TPS ja Oilers olivat voitokkaita miesten F-liigan pudotuspeleissä perjantai-iltana. TPS haki 7–5-vierasvoiton Happeelta. Oilers voitti 5–3 Indiansin kotikentällä. Molemmat illan voittajat siirsivät ottelusarjansa lukemiin 3–1.

Jyväskylässä nähtiin tapahtumarikas ottelu. Happee siirtyi jo 3–0-johtoon ajassa 10.34. Johto oli kuitenkin sulanut jo vajaat kolme minuuttia myöhemmin.

TPS siirtyi toisen erän alussa johtoon Janne Hoikkasen maalilla, eikä enää luovuttanut etumatkaansa. Happee tuli vielä toisen erän lopussa maalin päähän, mutta TPS paineli karkuun kahdella kolmannen erän maalilla.

Turkulaisten sarjan kolmas voitto oli poikkeuksellisen kova noteeraus, sillä TPS:n kokoonpano oli todella repaleinen aivan kuten keskiviikkona Turussa. Kolmosketju koostui pitkälti A-junioreissa tämän kauden pelanneista nuorukaisista.

TPS:n tehomiehenä kunnostautui kauden toisen ottelunsa pelannut Eero Jalo (1+2). Myös kahdesti osunut puolustaja Jere Niemelä (2+0) oli erinomaisella pelipäällä.

Raskaista poissaoloista kärsinyt Indians laittoi urheasti kampoihin Oilersille, mutta taipui lopulta kolmannessa erässä. Toiselle erätauolle siirryttiin tasalukemista 3–3 kotijoukkueen Jasper Auvisen (2+0) tasoitettua erän loppuhetkillä. Oilers karkasi kolmannessa erässä 5–3-voittoon Kristian Lammisen ja Heikki Iiskolan maaleilla.

Jaot Espoossa olivat niin sanotusti epäreilut. Jo tiistain kolmannesta ottelusta puuttunut Indiansin tähtikaksikko Valtteri Kainulainen ja Aaro Astala olivat sivussa myös perjantaina, samoin Santeri Toropainen. Kolmikon ohella sairastuvalla olivat perjantaina myös Otto Lehkosuo, Samuli Junnila, Sami Niskanen ja Miikka Kareinen. Kolmoskentässä nähtiin tukku 2000-luvulla syntyneitä liigadebytantteja.

Espoossa kahden pisteen iltaan ylsi Auvisen lisäksi vierasjoukkueen Rasmus Kainulainen (1+1).