Tuoreet jatkosopimukset ilahduttavat Lahdessa: ”Puolustavana puolustajana jopa ihan sarjan parhaimmistoa”

Lauri Palvaila jatkaa oranssissa nutussa. Kuva: Anssi Koskinen

Lauri Palvaila jatkaa oranssissa nutussa. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten F-liigassa tällä kaudella kymmenenneksi sijoittunut LASB kertoi verkkosivuillaan kolmesta uudesta jatkosopimuksesta.

Pysymisensä lahtelaisjoukkueessa siunasivat Lauri Palvaila, Joonatan Surakka sekä Ville Suutari. Palvaila ja Surakka tekivät LASB:n kanssa yksivuotiset pahvit, Suutarin sopimuksen kesto on kaksi vuotta.

Viidennen liigakautensa LASB:ssa pelannut ja henkilökohtaisen piste-ennätyksensä 5+5 tehneen Palvailan jatkosopimus miellytti lahtelaisten leirissä.

– ”Lapa” on puolustavana puolustajana jopa ihan sarjan parhaimmistoa. Hän pystyy nopeudellaan ja fyysisyydellään kamppailemaan sarjan kärkihyökkääjiä vastaan, LASB:n edustusjoukkueen manageri Mika Virtanen loihe lausumaan seuran uutisessa.

–  Tällä hetkellä itselle on tärkeää kehittyä pelaajana ja suorittaa opinnot loppuun, tähän LASB oli paras vaihtoehto. Viime kaudella puuttunut suoritusten tasaisuus niin arjesta kuin peleistäkin on varmasti asia, mitä parantamalla LASB tulee taistelemaan paikasta pudotuspeleissä ensi kaudella, Palvaila sanoi seuran uutisessa.

Palvaila missasi LASB:n seurahistorian toistaiseksi ainoat liigan pudotuspelit keväällä 2021, joten seuraavaksi hän haluaisi päästä kokemaan niitä kaukalon puolella.

Neljällä ensimmäisellä liigakaudellaan LASB:ssa 20 runkosarjapisteen rajan puhkoneelle hyökkääjä Joonatan Surakalle päättynyt kausi oli tuskainen. Ottelut jäivät muutamaan, kun viime kevään pudotuspeleissä tullut vamma piinasi lopulta koko kauden ajan. LASB:n uutisessa kerrotaan, että toiveet kuntoutumisesta syyskauden aikana valuivat lopulta viemäristä alas, kun takapakkia tuli useampaan otteeseen.

– Ensi kaudelle on taas mies kunnossa. Tavoitteena on saada pelattua ehjä kausi, Surakka lupailee seuran sivuilla.

Jatkosopimuksen tehneistä toistaiseksi nimettömin on Ville Suutari, joka debytoi menneellä kaudella viidessä ottelussa puolustuksessa. Lisäksi pelejä kertyi farmijoukkue Kosken Dynamossa Suomisarjassa. LASB:n uutisen mukaan Suutarin päättynyttä kautta varjostivat nilkkavamma, sairastettu korona ja sen jälkioireet sekä vielä kaupan päälle polvivaivat.

– Ensi kauden tavoitteena olisi saada mahdollisimman paljon pelejä alle ja miksei jopa vakiinnuttaa paikka pelaavassa kokoonpanossa. Ei se tule varmasti helppoa olemaan, mutta sen eteen tehdään töitä, Suutari summasi seuran sivuilla.

Aiemmin viikolla LASB kertoi kahdesta jatkosopimuksesta.