FBC Turku F-liigakarsinnan finaalivaiheeseen – SaiPa venytti toisen sarjan ratkaisevaan vitospeliin

FBC Turku pelaa liigapaikasta karsintojen finaaleissa. Kuva: Juhani Järvenpää

FBC Turku pelaa liigapaikasta karsintojen finaaleissa. Kuva: Juhani Järvenpää

FBC Turku kaatoi helsinkiläisen Hawksin lauantaina liigakarsinnan neljännessä ottelussa Helsingissä ja eteni F-liigakarsinnan finaalivaiheeseen voitoin 3-1.

Sami Tuominen osui kahdesti avauserässä ja Hawksin vastausta saatiin odotella yli ottelun puoleen väliin. Antti Aarnio kavensi ja tasoitti toisen erän toisella kympillä. Turkulaisten Antti Vuorisen maali vei kuitenkin vieraat takaisin johtoon.

Kolmoserään mentäessä ero oli vain yhden maalin verran. Miikka Sokka lisäsi johtoa ja Tuominen viimeisteli vielä hattutempun. Tuominen oli ottelun hahmo pistein 3+1.

FBC Turku eteni ensimmäisenä joukkueena finaaleihin, jossa vastaan tulee Joensuun Josba tai Lappeenrannan SaiPa.

Karjalan herruudestakin pelattiin lauantaina, mutta sarja ei ratkennut. Maaleja mätettiin avauserässä, sillä SaiPa osui kolmesti ja Josba kaksi kertaa. Tämän jälkeen nähtiin kissa ja hiiri -leikki siten, että SaiPa meni aina maalilla johtoon ja Josba tasoitti 5-5-tilanteeseen asti.

Juuri ennen päätöskymppiä SaiPan Julius Huppunen iski 6-5-voittomaalin. Johto piti loppuun asti, mutta SaiPa viimeisteli vielä 7-5-osuman tyhjiin. Ottelun pistenikkari oli SaiPalta Oskari Möykkynen (2+1). Josban Olli Arkkila tehtaili tehot 1+2.

Sarjan ratkaisuottelu pelataan sunnuntaina klo 18.00 Kontiolahdella ja voittaja etenee FBC Turun vastustajaksi.