Josba vei Karjalan herruuden tiukassa ottelusarjassa – pelaa liigapaikasta FBC Turun kanssa

Josba sai juhlia paikkaa F-liigan karsintojen finaaleihin. Arkistokuva: Ari Arola

Joensuun Josba otti karjalaisjoukkueista menolipun F-liigakarsintojen viimeiseen vaiheeseen. Josba voitti lappeenrantalaisen SaiPan sunnuntaina ottelusarjan viidennessä pelissä Kontiolahdella 3-2 ja eteni jatkoon samoin numeroin: otteluvoitoin 3-2.

Josba meni toisessa erässä 2-0-johtoon Aleksanteri Tirkkosen ja Miika Kososen maaleilla. SaiPan Nikke Tielinen kavensi ennen toista erätaukoa, mutta kolmannen erän alussa Fetja Naakka vei Josban jälleen kahden maalin karkumatkalle.

Tasaisen ottelusarjan viidennestäkin pelistä muodostui trilleri, kun SaiPa nousi maalin päähän ajassa 56.49 pelatessaan ylivoimalla ilman maalivahtia. Osuman iski Oskari Möykkynen.

SaiPa ei kuitenkaan pystynyt tasoittamaan ottelua halliin saapuneiden 621 katsojan edessä, vaan Josba sai juhlia paikkaa F-liigan karsintojen viimeiseen vaiheeseen.

FBC Turku vastassa

Vastaansa Josba saa FBC Turun. FBC sijoittui Divarin runkosarjassa neljänneksi ja Josba viidenneksi.

FBC Turku varmisti oman paikkansa F-liigakarsinnan finaaleihin lauantaina, kun se voitti Hawksin kolmannen kerran. Ottelusarja päättyi 3-1 turkulaisille.

Finaalien voittaja saa paikan F-liigasta ensi kaudeksi, joten kevät tuo joko historiallisesti toisen miesten liigajoukkueen Turkuun tai perinteikkään Josban paluun liigatasolle.

Kotietu karsintafinaaleissa on FBC Turulla. F-liigaan pääsee kolmella voitolla.

Alustavat runkopäivät F-liigan karsinnan finaaleille ovat lauantai 16.4., sunnuntai 17.4., keskiviikko 20.4. sekä tarvittaessa lauantai 23.4. ja sunnuntai 24.4.