KrP:n pasmat sekosivat kohumaalin jälkeen – Oilersille toinen välierävoitto

Tuomas Iiskola (2+0) iski kolmannen välieräpelin avausmaalin. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP isännöi Esport Oilersia F-liigan miesten sarjan välierissä torstaina. Oilers voitti dramaattisiakin piirteitä sisältäneen pelin 8-4 ja johtaa sarjaa voitoin 2-1.

Avauserä oli espoolaisvieraiden kannalta suotuisa. Tuomas Iiskola iski vieraat johtoon ajassa 4.14 veljensä Heikin hyvästä poikittaissyötöstä. Seuraavakin osuma oli Oilersin heiniä. Erän puolivälin jälkeen Matias Juurannon tarkka kuti upposi verkkoon Oilersin käännön päätteeksi.

KrP sai myös maalihanat auki. Ajassa 16.48 Morics Krumins nousi laidasta ja laukoi tarkasti alakulmaan. Se ei jäänyt erän viimeiseksi, sillä KrP sähläsi pallon kanssa omassa päässä ja Justus Kainulainen järjesti Antti Suomelalle paikan, josta mies ei erehtynyt.

KrP yritti ottaa avauserässä näennäistä pallonhallintaa, mutta se oli melko vaaratonta. Oilers sen sijaan puolusti erinomaisesti koko erän ja hyökkäsi erittäin tehokkaasti. Joukkue laukoi vain viidesti maalia päin ja osui kolmesti.

Toinen erä oli ensimmäistä rauhallisempi. KrP osui kerran, kun Valtteri Viitakoski purjehti vastaiskusta maalintekoon erän puolivälin jälkeen.

Erän loppuun osui todella kyseenalainen maali. Justus Kainulainen laukoi rimaan ja Rasmus Kainulainen viimeisteli korkealla mailalla 4-2-osuman. Maali syntyi neljä sekuntia ennen erätaukoa ja aiheutti melkoisen tunneryöpyn KrP-leirissä. Toinen erä vastasi pelillisesti pitkälti ensimmäisen erän säveliä.

Kolmannessa erässä Oilers tuli väkevästi kentälle ja vaikutti siltä, että kotijoukkue KrP ei ollut toipunut toisen erän lopun tapahtumista. Justus Kainulainen laukoi väkevästi vapaalyönnistä ja Oilers pääsi 5-2-johtoon ajassa 40.21. Kauaa ei mennyt, kun Juurannon toinen osuma syntyi ajassa 41.09 ja peli oli jo 6-2.

Tämän jälkeen KrP hiukan ryhdistäytyi. Joona Rantala osui kahdesti ja kuusi minuuttia ennen loppua peli oli 6-4 Oilersille. KrP haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta lisäosumia iski vain Oilers, joka maalasi kahdesti tyhjiin. Ottelun tehopelaaja oli Justus Kainulainen (2+1). Oilers vei myös maalivahtipelin, sillä Joonas Kaltiaiselle kertyi 17 torjuntaa, kun Miro Tuomalalla niitä oli vain seitsemän.

Vaikka ottelussa nähtiin kyseenalainen maali niin Oilers oli vahvempi puolustussuuntaan ja piti KrP:n vaarattomana ottelussa. Oilers oli myös tietyissä hetkissä todella vahva ja osui hyvin omista paikoistaan. Omassa päässä se malttoi pitää palloa, jos KrP ei antanut prässiä.

Sarja jatkuu lauantaina Espoossa. Finaalipaikka vaatii neljä voittoa.

Torstain muut tulokset:

Miesten F-liigan karsinta

FBC Turku-Hawks 4-8 (FC Turku johtaa sarjaa 2-1) Karsintafinaaliin kolmella voitolla.