Kuopiossa pelaa ensi kaudella vain yksi Suomisarja-joukkue – Welhot nimenä ei katoa

Uudella yhdistyksellä on oikeus käyttää Welhojen logoa ja brändiä. Kuva: Juhani Järvenpää

Uudella yhdistyksellä on oikeus käyttää Welhojen logoa ja brändiä. Kuva: Juhani Järvenpää

Ensimmäiset palaset kuopiolaisen miesten edustussalibandyn taustoilla ovat loksahtaneet paikoilleen. Nyt tiedetään, että Welhot pysyy nimenä jatkossakin.

Pohjois-Savon miessalibandyn tilanteesta huolestuneet tahot ovat käärineet hihat, minkä seurauksena kahdessa vuodessa F-liigasta Suomisarjaan pudonnut Welhot ja Suomisarjassa pelannut Vehmersalmen Vesa yhdistävät edustusjoukkueensa. Tuoreimmista käänteistä kertoo nyt Welhot verkkosivuillaan.

Pääkallo taustoitti asiaa helmikuussa. Tuolloin Welhojen hallituksen jäsen, seuran edustusjoukkueen maalivahtina tällä kaudella pelannut Lauri Künnap kertoi pelaajien kokeneen, ettei Welhoista löytynyt ”palavaa sydäntä lähteä kehittämään nimenomaan miesten edustusurheilua”.

Nyt miesten edustussalibandy Kuopiossa eriytyy uuden yhdistyksen alle, jonka nimeksi tulee Pohjois-Savon Welhot.

Uuden yhdistyksen toiminnan päämoottorit tulevat VehVestä, jonka puuhamies Mika Miettinen sekä valmentaja Jani Jormakka ottavat Pohjois-Savon Welhot vetääkseen.

– Roolini uudessa yhdistyksessä on olla vastuuvalmentaja. Lisäksi teen taustatiimissä töitä myynnin ja markkinoinnin apuna ja huolehdin yhteistyöstä junnupuolen kanssa. Minulla on vahva usko siihen, että pystytään tällä mallilla rakentamaan jotain pysyvää. Halutaan olla heti ensi kaudella voittava joukkue, joka pelaa ja harjoittelee laadukkaasti, Jormakka kertoo roolistaan Welhojen sivuilla.

Ensi kaudella Pohjois-Savon Welhojen pelaajarunko koostuu suurimmaksi osaksi nykyisistä VehVen sekä Welhojen edustusjoukkueiden aikuispelaajista.

Salibandyseura Welhot ry ja Pohjois-Savon Welhot ry ovat tehneet keskinäisen sopimuksen siitä, että uusi yhdistys voi käyttää Welhojen brändiä sekä logoa.

– Tulemme edustamaan Welhojen hyvin toimivaa brändiä, ja unelmana on tehdä Kuopiosta voittava salibandykaupunki aina kirkkaimmalle huipulle saakka. Työtä on vielä paljon tehtävänä, mutta askel kerrallaan lähdemme rakentamaan ja nyt olemme ensimmäisen tukipilarin saaneet paikalleen, Mika Miettinen kertoo uutisessa.

Salibandyseura Welhot ry kertoo keskittyvänsä nyt junioritoiminnan kehittämiseen. Edustustasolla seuralla on tulevallakin kaudella joukkue naisten F-liigan B-lohkossa.