TPS tasoitti naisten finaalisarjan – Meri-Helmi Höynälä nousi kotijoukkueen sankariksi jatkoajalla

Meri-Helmi Höynälä ratkaisi kuudennen finaalin TPS:lle. Kuva: Anssi Koskinen

TPS tasoitti naisten finaalisarjan keskiviikkoiltana kotiyleisön edessä. PSS kaatui tasaisen kamppailun päätteeksi jatkoajalla lukemin 4-3. Mestaruus ratkaistaan seitsemännessä ottelussa Porvoossa tulevana lauantaina.

Kupittaan palloiluhallissa tunnelma oli korkealla alkuvihellyksestä lähtien, ja se välittyi myös kentälle. Avauserässä molemmilta joukkueilta nähtiin vauhdikasta pelaamista, ja peli aaltoili paljon päästä päähän. Molemmat joukkueet onnistuivat luomaan hyviä maalintekopaikkoja ensimmäisen parikymppisen aikana.

Pakkovoiton edessä pelannut TPS sai ottelulle unelma-alun. Vajaa neljän minuutin pelin jälkeen kotijoukkueen vahva karvaus puri PSS-puolustukseen, joka menetti pallon oman maalinsa takana. TPS-hyökkääjä Laura Rantanen pelasi täydellisen syötön parhaalle maalintekosektorille, josta Jenna Saariolla oli helppo työ viimeistellä ottelun avausmaali.

Kotijoukkue ei ehtinyt nauttia johdostaan pitkään. PSS iski tasoitusmaalin ajassa 8.17, vaarattoman näköisen tilanteen päätteksi. Porvoolaisten hyökkääjä Jasmin Saario pudotti pallon vapaalyönnistä keskialueelle Linda Törnqvistille, joka toimitti pallon kohti maalia. Maalin edessä oli tarpeeksi ruuhkaa, ja keskialueelta lähtenyt laukaus päätyi lopulta TPS-vahdin selän taakse.

Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin 1-1-lukemissa.

Vauhdikkaan ensimmäisen erän jälkeen pelin tempo nousi entisestään. Toisen erän ensimmäisessä vaihdossa TPS nosti karvauksensa päätyyn saakka, ja se tuotti jälleen tulosta. TPS:n Tiina Hoikkala pääsi kokeilemaan maalin edestä pariinkin otteeseen, ja löi turkulaiset 2-1-johtoon ajassa 20.20.

Takaiskun jälkeen PSS:n peli oli hetken aikaa sekaisin. TPS pääsi kaksi kertaa minuutin sisään kokeilemaan maalintekoa puolittaisista läpiajoista, mutta Arla Salo jatkoi loistavia otteitaan PSS:n maalilla, ja nollasi nämä yritykset.

Vierasjoukkue sai pelistä paremmin kiinni ottelun puolivälissä. Ajassa 28.38 Ella Sundström toi PSS:n toistamiseen tasoihin nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Hetkeä myöhemmin Sundström iski illan toisen maalinsa rangaistuslaukauksesta, ja vei vierasjoukkueen ensimmäistä kertaa johtoon.

Pari minuuttia ennen toisen erän loppua TPS iski heidän kannaltaan tärkeä tasoitusmaalin PSS:n Rina Rautalan kärsiessä kahden minuutin rangaistusta. TPS:n Meri-Helmi Höynälä löi pallon taidokkaasti jalkojensa välistä maaliin sekavan näköisen tilanteen päätteeksi.

Värikkään toisen erän jälkeen tauolle siirryttiin tilanteessa 3-3.

Kolmannessa erässä molemmilta joukkueilta nähtiin selkeästi varovaisempaa pelaamista, ja turhia riskejä ei liikaa otettu. PSS pyrki hallitsemaan peliä pallon kanssa kotijoukkueen puolustaessa tiiviisti. Porvoolaiset saivat luotua muutaman lupaavan näköisen maalipaikan, mutta viimeistely ei ollut tarpeeksi tehokasta kolmannessa erässä.

Viimeisen parikymppisen aikana ei maaleja nähty, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta, ensimmäistä kertaa finaalisarjassa.

Jatkoerän alussa TPS:lle avautui loistava mahdollisuus ratkaista ottelu, kun PSS:n Inka Lampiselle tuomittiin kahden minuutin rangaistus kampituksesta. Kotijoukkue hyödynsi tämän mahdollisuuden ajassa 62.19. Jenna Saario tarjoili upean syötön takatolpalle, josta Meri-Helmi Höynälä viimeisteli illan toisen maalinsa ja samalla vei finaalisarjan ratkaisun seitsemänteen otteluun.

Juttua päivitetty klo 21.15: Korjattu viimeisen maalin syöttäjäksi Jenna Saario.