Kuukauden pelaajat on valittu – Noora Vuorela ja Mikko Leikkanen pudotuspelien parhaimmistoa

Mikko Leikkanen ja Noora Vuorela valittiin huhtikuun parhaiksi pelaajiksi. Kuva: F-liiga

Mikko Leikkanen ja Noora Vuorela valittiin huhtikuun parhaiksi pelaajiksi. Kuva: F-liiga

Pääsarjojen parhaimmat pelaajat huhtikuun osalta on valittu. Liigatasolla palkinnot menivät kahdelle tuoreelle Suomen mestarille, TPS:n Noora Vuorelalle ja Classicin Mikko Leikkaselle. Divarissa ei valittu huhtikuun pelaajaa.

Maalivahti Noora Vuorela pelasi vakuuttavat pudotuspelit turkulaisten maalilla. 14 pudotuspeliotteluun torjuntaprosentti oli huimat 86,89. Kevään aikana Vuorela päästi keskimäärin 2,3 maalia per ottelua.

– Vuorela pelasi huikeat playoffit ja finaalit. Voi sanoa, että hän oli kiistatta mestaruuden takuunainen, naisten maajoukkueen päävalmentaja Lasse Kurronen perusteli valintaa F-liigan sivuilla.

Leikkasella oli kevään aikana merkittävä rooli Classicin takalinjoilla. Puolustaja nappasi pudotuspelien tehotilastojen kärkipaikan saldolla +27. Lisäksi Leikkanen iski 16 otteluun tehopisteet 7+8, ja voitti samalla puolustajien pistepörssin.

– Leikkanen iski sekä välierissä TPS:ää vastaan että finaalisarjassa KrP:tä vastaan ratkaisevat voittomaalit. Ehjää tasapainoista ja tehokasta peliä läpi playoff sarjojen, miesten maajoukkueen päävalmentaja Petteri Nykky kommentoi.

Maajoukkueiden päävalmentajat valitsevat liigan kuukauden pelaajat.