Maajoukkueet

Leppäsestä naisten U19-maajoukkueen seuraava päävalmentaja – ”Teki vaikutuksen vuorovaikutuskyvyistään nuorten kanssa”

23.06.
2022
Maajoukkueet

Simo Leppäsestä tulee syksyllä U19-maajoukkueen päävalmentaja. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Salibandyliitto tiedotti keskiviikkona, että Simo Leppänen, 34, on naisten U19-maajoukkueen uusi päävalmentaja 1.10. 2022 alkaen.

Leppäsellä on aiempaa korkeamman tason valmennuskokemusta Kuopion Welhojen miesten joukkueessa. Welhoja Leppänen valmensi vuodet 2020-22, jolloin Welhot putosi ensin liigasta ja sitten vielä Divarista. Ensi kaudella Leppänen valmentaa Welhojen naisten NLB-joukkuetta.

– Hän on työteliäs sekä lajiosaaminen ja Salibandyliiton valmennuslinjan ymmärtäminen hyvällä tasolla. Näin varmistamme hyväksi havaittujen toimintamallien jatkumisen nykyisen päävalmentajan vaihtumisen jälkeen, huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala taustoitti valintaa liiton uutisessa ja jatkoi:

– VAT-koulutuksen aikana Leppänen teki vaikutuksen vuorovaikutuskyvyistään nuorten kanssa ja osaamisestaan luoda oppimiselle erinomaisen hyvän ilmapiirin.

Leppänen itse otti pestin ilolla vastaan.

– Aivan huikean hienot fiilikset on kyllä. Aikanaan unelmana oli, että jos joskus pääsisi valmentamaan pääsarjatasolla, mutta vielä pari vuotta sitten en olisi voinut kuvitellakaan, että maajoukkueessa asti. En oikein keksi parempaa kuin saada edustaa maataan ja olla osa maajoukkuetta.

Maajoukkueen muukin tiimi on julkaistu. Hannu Santanen, Katri Luomaniemi ja Toni Varis (maalivahtivalmennus) kuuluvat valmennustiimiin myös.

Lue lisää Salibandyliiton sivuilta

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen