Ainoa siirtyy Nokian KrP:n vahvuuteen – “Kyseessä on oman ikäluokkansa kärkipelaaja”

Ainoa (oik.) pelasi kolme kautta ErVin liigajoukkueessa. Kuva: Jarmo Koskela

Ainoa (oik.) pelasi kolme kautta ErVin liigajoukkueessa. Kuva: Jarmo Koskela

EräViikingit uutisoi sunnuntaina, että Luka Ainoa muuttaa toiselle paikkakunnalle pelaamaan ja opiskelemaan, eikä jatka joukkueessa tulevalla kaudella. Puolustajan uutta osoitetta ei tarvinnut kauaa arvuutella, sillä Nokian KrP julkaisi seuraavana päivänä Ainoan kaksivuotisen pelaajasopimuksen.

21-vuotias puolustaja on pelannut liigatasolla runkosarjassa 71 ottelua tehopistein 3+9=12. Divarissa Ainoa on esiintynyt yhteensä 21 kertaa (3+7). Menneellä kaudella EräViikinkien P21-joukkueen Suomen mestaruuteen kipparoinut puolustaja valittiin hiljattain Suomen U23-maajoukkueen leirille Eerikkilään.

– Siirrosta olen erittäin innoissani. Koulupaikan saatuani muutto oli tiedossa ja tähän asti kaikki palaset ovat hyvin loksahtaneet kohdilleen. Siirto Näätiin tuntui oikealta kiinnostuksen määrän sekä saatavilla olevan tuen oman pelin kehittämisen vuoksi, ja nämä asiat olivat eniten valintaan vaikuttaneet asiat. Lisäksi myös joukkueen kilpailukyky liigassa lisäsi haluja liittyä porukkaan, Ainoa kommentoi KrP:n Facebook-tilillä.

– Joukkueeseen tuon vahvuuksillani fyysisten ominaisuuksien tukemaa pallollista pelaamista. Henkilökohtaisena tavoitteena on tällä kaudella kunnolla breikata liigatasolla ja vakiinnuttaa pelipaikka sekä seuratasolla että U23-maajoukkueessa, hän jatkaa.

Joukkueen manageri Marko Salmela on tyytyväinen uuden pelaajavahvistuksen myötä.

– Joukkueemme kokoonpano oli jo valmiina, mutta Lukan tasoisen pelaajan tullessa meille tarjolle, emme voineet tilaisuutta jättää käyttämättä. Kyseessä on oman ikäluokkansa kärkipelaaja, jolla on äärimmäisen korkea kehityspotentiaali. Ottelumäärän kasvaessa tulevalle kaudelle kokoonpanon laajuuden ja tasaisuuden merkitys kasvaa entisestään, joten myös tällä saralla Lukan liittyminen joukkueeseen on hieno asia, Salmela sanoitti uutisessa.