Etelä-Suomen Sanomat: Rasmus Kainulainen pitkään sivussa pelikentiltä – marraskuun MM-kisat jäävät välistä

Rasmus Kainulainen oli menneellä kaudella Oilersin kolmanneksi paras pistemies runkosarjassa. Kuva: Juha Käenmäki

Rasmus Kainulainen oli menneellä kaudella Oilersin kolmanneksi paras pistemies runkosarjassa. Kuva: Juha Käenmäki

Etelä-Suomen Sanomat uutisoi tiistaina verkkosivuillaan, että Oilers-hyökkääjä Rasmus Kainulainen tulee olemaan pitkään sivussa pelikentiltä leikkaushoitoa vaativan polvivamman seurauksena.

25-vuotias Kainulainen loukkasi polvensa pari viikkoa sitten kesän ensimmäisen lajiharjoituksen pallollisen alkulämmittelyn aikana.

– Olin yksi vastaan yksi -tilanteessa puolustajana ja lähdin katkaisemaan syöttöä. Otin vähän pidemmän askeleen ja samassa polvesta kuului pieni napsahdus. Aluksi ajattelin, ettei vamma ole kovinkaan vakava, koska polveen ei juurikaan sattunut, hyökkääjä kuvaili tilannetta uutisessa.

– Kyse ei ollutkaan ihan pikkuhommasta. Aika lailla koko paketti oli hajalla. Eturistisiteen lisäksi vaurioita löytyi sisäsivusiteestä ja kierukasta, Kainulainen jatkoi.

Ensimmäisten arvioiden mukaan maajoukkuehyökkääjä nähdään seuraavan kerran tositoimissa aikaisintaan ensi keväänä, mikä tarkoittaa sitä, että marraskuussa Sveitsissä pelattavat MM-kisat jäävät varmuudella välistä.

– Aluksi sanottiin, että joudun olla koko kauden sivussa. Pieni toivonkipinä kuitenkin elää, että pääsisin mukaan F-liigan välieriin ja finaaleihin. Leikkauksen ja kuntoutuksen pitää sujua hyvin, jotta se on mahdollista, hyökkääjä totesi.

Urallaan myös LASBia edustanut Kainulainen on pelannut liigatasolla runkosarjassa 147 ottelua tehopistein 117+139=256. Liigatasolla Oilers-hyökkääjä on voittanut kertaalleen hopeaa ja pronssia. Kainulainen debytoi MM-tasolla Suomen miesten maajoukkueen paidassa viime joulukuussa kotikisoissa, jossa Suomen joukkue voitti hopeaa.