Hautamäki solmi jatkosopimuksen TPS:n kanssa – “Keväällä mietin tosissaan pelien lopettamista”

Hautamäki (oik.) pelasi menneellä kaudella sekä puolustajana että keskushyökkääjänä. Kuva: Esa Jokinen

Hautamäki (oik.) pelasi menneellä kaudella sekä puolustajana että keskushyökkääjänä. Kuva: Esa Jokinen

TPS julkaisi hiljattain Jaakko Hautamäen yksivuotisen jatkosopimuksen ja kertoi samalla valmennusryhmää koskevasta muutoksesta.

Yhteensä kuusi kautta TPS:ää edustanut Hautamäki, 33, on pelannut turkulaisten paidassa liigatasolla runkosarja ja pudotuspelit mukaan luettuina 187 ottelua tehopistein 50+89=139. Hautamäki palasi vuosi sitten takaisin TPS-paitaan vietettyään kaksi edeltävää kautta FBC Turun riveissä. Kaiken kaikkiaan neljä kautta Beeceetä edustanut Hautamäki on pelannut Divarissa 93 ottelua, joissa tehopisteitä on syntynyt 117 (34+83).

Kaudella 2018-19 TPS:n riveissä SM-hopeaa voittanut Hautamäki kommentoi jatkoaan seuran uutisessa.

– Keväällä mietin tosissaan pelien lopettamista, mutta mikään ei ole urheilussa upeampaa kuin playoffit ja niistä jäi pahasti hampaankoloon viime keväänä. Reilun kuukauden vedin täysin happea salibandysta ja sen jälkeen palo pelata nousi taas pintaan.

– Muutamat treenit ehdin jengin kanssa vetämään ennen omatoimisen jakson alkua ja heti huomasi, että ollaan viime vuotta valmiimpi jengi jo tässä vaiheessa kautta. Tietysti kalenteriin merkattu isolla jo liigahistorian ensimmäinen Turun derby, Hautamäki jatkaa.

TPS kertoi samalla myös valmennusta koskevasta muutoksesta, kun Juho Meuronen liittyy miesten edustusjoukkueen maalivahtivalmentajaksi vuoden mittaisella sopimuksella. Meuroselta löytyy aikaisempaa kokemusta NST:n miesten ja naisten edustusjoukkueista, Suomen naisten ja tyttöjen maajoukkueista sekä Saksan miesten maajoukkueesta.