OLS julkaisi jatkosopimuksia – kokenut kolmikko Niemelä, Sieppi ja Tiira jatkaa joukkueessa tulevalla kaudella

Sieppi oli menneellä kaudella oululaisten tehokkain pelaaja runkosarjassa. Kuva: Esa Takalo

Sieppi oli menneellä kaudella oululaisten tehokkain pelaaja runkosarjassa. Kuva: Esa Takalo

OLS julkaisi kuukauden alkupuolella Petri Niemelän, Joni-Arttu Siepin sekä Lauri Tiiran vuoden mittaiset jatkosopimukset.

OLS:n ottelutilaston kärkipaikkaa tavoitteleva Niemelä, 36, oli menneellä kaudella joukkueensa toiseksi paras maalintekijä runkosarjassa 14 maalillaan. Kokenut hyökkääjä on pelannut oululaisten riveissä liigatasolla runkosarjassa yhteensä 265 ottelua tehopistein 137+56=193.

– Todella mieluisat vahvistukset. Niemelä pelasi yhden uransa parhaista kausista ja on pelaajana luotettava lisä joukkueeseen. Hänestä tiedetään hyvin mitä saadaan silloinkin hyötyä joukkueelle, kun ei ole paras pelipäivä. Se on aika arvokas tieto valmennukselle ja sen takia Niemelän arvoa ei aina mitata pelkissä tehopisteissä, vaikka niitä viime kaudella hyvin tulikin, OLS:n lajivastaava Jani Lipsanen kommentoi seuran uutisessa.

Sieppi palasi viime kesänä takaisin Ouluun vietettyään neljä kautta Seinäjoella SPV:n riveissä. 30-vuotias Sieppi oli paluukaudellaan sekä OLS:n paras maalintekijä että pistemies runkosarjassa tehoilla 24+13=37. Kaiken kaikkiaan laituri on pelannut liigatasolla runkosarjassa 204 ottelua, ja tehopisteitä on syntynyt vakuuttavat 186+99=285. Kaudella 2018-19 Sieppi voitti SPV:n paidassa SM-pronssia.

– Moni varmaankin odotti, että viime kausi olisi ollut Siepille pääsarjauran viimeinen, mutta oltiin molemminpuolin tyytyväisiä siihen, miten kausi meni. Aika varhaisessa vaiheessa Sieppi ilmoitti, että haluja voisi olla jatkaa, jos vain arki kokonaisuutena mahdollistaa reissupelaamisen. Todella hienoa, että F-liigassa saadaan nauttia Siepin otteista vielä ainakin tuleva kausi, Lipsanen jatkaa.

Jatkosopimuksen myötä kahdeksannen kautensa OLS:n paidassa aloittava Tiira on pelannut liigatasolla runkosarjassa 162 ottelua tehoin 15+23=38. 27-vuotias Tiira on Lipsasen mukaan tärkeä palanen oululaisten puolustusosastoa.

– Hän on varmasti yksi sarjan parhaista laukausten peittäjistä sekä pallon riistäjistä. Kokemuksen myötä pallolliseen peliinkin on tullut tasaisuutta lisää, joten oli todella tärkeää saada Lauki jatkamaan keltasinisessä paidassa.