Kolme pelaajaa palaa Lappeenrantaan ja SaiPaan – ”Pari välivuotta tais riittää”

SaiPa julkaisi paluumuuttajien sopimuksia. Kuva: Esa Takalo

SaiPa julkaisi paluumuuttajien sopimuksia. Kuva: Esa Takalo

Ella Kettunen, Anna-Sofia Lassila ja Hanna Kiljunen pelaavat ensi kaudella Lappeenrannan SaiPan NLB-joukkueessa.

Kettunen pelasi viimeksi kaudella 2019-2020 liigaa PSS:n riveissä, ja sen jälkeen hyökkääjällä on ollut loukkaantumismurheita nilkan kanssa. Liigauralle pelejä on kertynyt 161 NST:ssä ja PSS:ssa (37+27). Kettunen on saavuttanut SM-pronssia, SM-hopeaa ja SM-kultaa.

– Pari välivuotta tais riittää ja pitkään vaivannu nilkka operoitiin sopivasti vuoden vaihteessa. Ajattelin myös, et jos jossain pelaan vielä, nii Lappeenrannassa. Nyt oli sit sopiva hetki jatkaa pelaamista ja sain työkuviotkin natsaamaan, ni tääl ollaa, Kettunen sanoitti.

Lassila pelasi liigassa viimeks 2017-18 ja on toiminut viime vuosina EräViikinkien juniorivalmennuksessa. Lassila on pelannut aiemman uransa NST:ssä. Uralta löytyy 125 liigapeliä (4+8) ja palkintokaapista kaksi SM-pronssia.

– Parin valmennusvuoden jälkeen mieleen alkoi hiipimään ajatus pelaamisesta. Kohtaamiset ja keskustelut vanhojen pelikavereiden kanssa sytyttivät entisestään ja tuttuun ympäristöön palaaminen tuntui luontevalta, Lassila kommentoi.

Hyökkääjä Kiljunen palaa Lappeenrantaan kolmen Tampereella vietetyn kauden jälkeen. Liigapelejä on kertynyt Kooveessa ja NST:ssä yhteensä 116 (12+6).

– Pari viime kautta on ollu itellä tosi rikkonaisia loukkaantumisten takia ja halusin siksi tutun ja turvallisen ympäristön missä saa työrauhan treenata ja kehittyä. Lappeenrannassa ja SaiPassa on perhe ja ystäviä, joten tää tuntui oikealta ratkaisulta, Kiljunen kommentoi.

SaiPa uutisoi samalla, että se on tehnyt rinnakkaisedustuksella sopimuksen Pelicansin Bea Taipaleen ja Jenni Leppäsen kanssa.