Koovee-valmentaja avaa joukkueen tilannetta ja sarjaan ilmoittautumisen viivästymistä: ”Johtui sen hetken sopimustilanteesta”

Ensi kauden liigassa nähdään ainakin vahvasti uudistunut Koovee. Kuva: Esa Takalo

Ensi kauden liigassa nähdään ainakin vahvasti uudistunut Koovee. Kuva: Esa Takalo

Kooveen naisten F-liigajoukkueen kohdalla on virinnyt kysymysmerkkejä menneen kauden jälkeen.

Suurimpana syynä voi pitää sitä, että joukkueesta on lähtenyt paljon pelaajia, käytännössä noin kolmen kentällisen verran viime kauden jälkeen. Joukkue myös ilmoittautui liigaan keväällä vasta saamansa lisäajan turvin.

Tälle kaudelle joukkueen päävalmentajaksi nimitetty Joel Heine vastaili joukkuetta koskeviin kysymyksiin harjoituskauden keskellä.

Mikä on Kooveen naisten sopimustilanne tällä hetkellä?

– Sopimuksia on nyt 19+2 eli täysi rosteri tällä hetkellä. Verkot ovat kuitenkin yhä vesillä ja uusia pelaajia vielä mahtuu mukaan, Heine kertoi puhelimitse.

Pelaajia on lähtenyt, mutta uusia pelaajia on myös tullut mukaan. Voi kuitenkin sanoa, että Koovee menetti paljon NLA-kokemusta ja tilalle tulleilla pelaajilla ei ole läheskään yhtä paljon kokemusta F-liigan korkeimmalta tasolta.

Miksi vaihtuvuus on ollut näin suurta viime kauden jälkeen?

– Tähän on äärimmäisen vaikea vastata. Joukkueella oli hyvin tiivis suhde valmennuksen kanssa, joka vaihtui kesken viime kauden. Se vaikutti osan jatkohaluihin joukkueessa. Osa lähti luonnollisesti kohti uusia kovempia haasteita.

– Naissalibandyn osalta valitettavaa on, että moni pelaaja myös lopettaa pelaamisen jo kovin nuorena. Itse toivon, että mahdollisimman moni omaa uratilannettaan pohtiva jatkaisi pelaamista ainakin jossain vielä, Heine avasi.

Keväällä kuiskittiin jo sellaistakin, että Koovee ei enää jatkaisi F-liigassa.

Miksi liigan ilmoittautumisen kanssa oli ongelmia viime keväänä?

– Se johtui sen hetken sopimustilanteesta, joka oli huono. Edelliseltä kaudelta ei ollut voimassa yhtäkään kahden vuoden sopimusta, eikä uusia sopimuksia oltu tehty montaakaan.

– Sen vuoksi seurajohto harkitsi tilannetta. Saatiin lopulta liigalta jatkoaikaa, ja hoidettua asiat kuntoon.

Koovee olisi yksi vahvoista kandidaateista putoamisuhan alla NLA:sta nykyisessä tilanteessaan. NLA:n joukkueet saavat kuitenkin automaattisen paikan kauden 2023-24 12 joukkueen liigaan.

Joukkueella oli jo viime kaudella vaikeuksia pysyä NLA:ssa ja Koovee karsi sarjapaikasta. Mitä sijoja lähdette tavoittelemaan ensi kaudella?

– Tulevalla kaudella säilyminen on varmistunut. Tavoitteena on pitää toiminta hyvänä ja urheilullisena. Pelaajien kehittäminen on tärkeää ja sitä tavoitellaan ensisijaisesti. Nyt meillä on niitä kahden vuoden sopimuksia, joten pelaajia on saatu sitoutettua.

– Olemme uudelleenrakennusvaiheessa ja tavoite on hoitaa kausi sekä pelaajakehitys niin hyvin, että meille olisi uusia tulijoita jatkossa. 21 runkosarjan peliä pelataan ja niiden jälkeen ollaan sijoilla 1-8.

Koovee on pelannut kesällä harjoitusotteluita. Askolan turnauksessa se hävisi NLB:n Jokereille ja alemman sarjatason LASBille, mutta kaatoi NLB:n ÅIF:n. Aiemmin tällä viikolla se nappasi kuitenkin selkeän voiton liigasta pudonneesta Steelersistä luvuin 15-2.

Miten uudistunut joukkue on onnistunut kesän aikana?

– Askolan turnauksessa pelattiin juuri elokuun alussa ja siitä antaisin kouluarvosanaksi 7. Siellä oli hyviä ja huonoja hetkiä, mutta turnaus pelattiin melko pian omatoimijakson jälkeen ja lajitaidot olivat vähän ruosteessa.

– Maanantaina pelattiin harjoituspeli Steelersiä vastaan ja siinä oli tarkoitus onnistua avauspelaamisessa ja aktiivisessa pelissä. Se onnistui noin 80%:sti. Onnistunut peli meiltä.

– Teema kerrallaan jatketaan kehitystyötä. Samalla tavoin jos otetaan steppejä kuin Steelersiä vastaan niin olen tyytyväinen. Tuloksellisesti harjoituspelit ovat tietysti aina harjoituspelejä, mutta olisihan se Askolan turnaus ollut kiva voittaa. Ei kuitenkaan tuijoteta liikaa tuloksia tällä hetkellä, Heine linjasi.