Salibandyliitto ja pelaajayhdistys lähtevät kartoittamaan pääsarja-areenoiden turvallisuutta – “Pelaajien turvallisuus on ensiarvoisen tärkeä asia”

Salibandyhallien turvallisuus on puhututtanut. Kuvituskuva: Anssi Koskinen

Salibandyhallien turvallisuus on puhututtanut. Kuvituskuva: Anssi Koskinen

Salibandyliitto uutisoi perjantaina aloittavansa joukkuepelien pelaajayhdistyksen kanssa katselmuskierroksen, jonka tarkoituksena on kartoittaa pääsarjajoukkueiden peliareenoiden turvallisuusriskejä lisääviä tekijöitä.

Näihin lukeutuu esimerkiksi liian lähellä kaukalon reunaa olevat ulokkeet, seinät, katsomorakenteet sekä huono valaistus.

Katselmuksiin osallistuu liiton, pelaajayhdistyksen, seuran sekä hallin operaattorin (kunnan/omistajan) edustaja. Katselmuksessa laadittuun raporttiin merkitään hallin turvallisuusriskit, jonka perusteella annetaan lausunto, muutosehdotukset tai tarvittaessa muutosmääräykset.

– Pelaajien turvallisuus on ensiarvoisen tärkeä asia. Salibandyn olosuhteet ovat vuosien saatossa toki merkittävästi kehittyneet, mutta vielä ei olla likimainkaan kaikkien olosuhteiden suhteen toivotussa tilanteessa, Salibandyliiton yhteiskuntasuhdejohtaja Jari Kinnunen totesi tiedotteessa.

– Uusien hallien rakentamisessa otetaan salibandyn kasvaneet turvallisuusvaateet jo melko hyvin huomioon. Kuitenkaan olosuhteiden kehittyminen ei tapahdu hetkessä ja joudumme vielä pitkään elämään sen realiteetin kanssa, että vanhojen hallien seinät eivät siirry eikä niiden pinta-ala kasva. Siksi nykyisten olosuhteiden kriittisellä tarkastelulla voimme ainakin kartoittaa riskit ja tarvittavilla toimenpiteillä lisätä pelaajien turvallisuutta ottelutapahtumissa, Kinnunen jatkoi.

Tiedotteen mukaan tavoitteena on suorittaa katselmuskierros kuluvan vuoden loppuun mennessä.