Heikki Luukkosesta Latvian uusi päävalmentaja – pesti kattaa kahdet seuraavat MM-kisat

Heikki Luukkonen ottaa Latvian maajoukkueen komentoonsa. Kuva: F-liiga

Heikki Luukkonen ottaa Latvian maajoukkueen komentoonsa. Kuva: F-liiga

Latvian salibandyliitto tiedotti, että Heikki Luukkonen on maan miesten salibandymaajoukkueen päävalmentaja kahdet seuraavat MM-kisat.

Luukkonen on tällä hetkellä Esport Oilersin miesten liigajoukkueen päävalmentaja ja on toiminut pestissään vuodesta 2017 lähtien. Oilersin kanssa Luukkonen on saavuttanut SM-hopeaa 2021 ja SM-pronssia 2022. Luukkosen pesti Oilersissa ei jatku enää meneillään olevan kauden jälkeen.

Luukkonen on toiminut valmentajana vuodesta 2003 alkaen. Suomessa hän on valmentanut myös Nokian KrP:ta, Gunnersia, FBC Turkua ja SBS Wirmoa. Sveitsissä Luukkonen valmensi Klotenia sekä SV Wiler-Ersigeniä, ja voitti jälkimmäisen kanssa maan mestaruuden vuonna 2012.

Luukkosella on kokemusta myös maajoukkuevalmennuksesta. Hän toimi apuvalmentajana Italian miesten salibandymaajoukkueessa (2009-11) ja Sveitsin miesten maajoukkueessa (2011-13). Sveitsin kanssa hän saavutti MM-pronssia Petteri Nykyn tiimissä. Luukkosen suurimpana meriittinä voidaan kuitenkin pitää Suomen U19-maajoukkueen luotsaamista kahteen perättäiseen MM-kultaan vuosina 2015 ja 2017.

Latviassa on pitkään luotettu suomalaisvalmentajien osaamiseen. Edellinen päävalmentaja oli Arto Riihimäki. Latvia sijoittui vuoden 2022 MM-kisoissa viidenneksi.