Mikko Lehti SalBan uudeksi päävalmentajaksi – ”Olen intohimoinen säbämies”

SalBan valmennus muuttuu ensi kaudella. Kuva: Esa Takalo

SalBan valmennus muuttuu ensi kaudella. Kuva: Esa Takalo

Divarin Rauman SalBa julkaisi varhaisessa vaiheessa uutisia ensi kauden joukkueesta.

Mikko Lehti siirtyy joukkueen uudeksi päävalmentajaksi 2+1-vuotisella sopimuksella, ja aloittaa tehtävässään kaudella 2023-24. Tällä hetkellä joukkuetta luotsaava Joni Rokosa väistyy päävalmentajan paikalta, mutta jatkaa seuran toiminnanjohtajana.

– Nykyajan trendiin kuuluu avata prosesseja, joten kerrotaan miten tämäkin on mennyt. Resurssien ollessa rajalliset, niin rekryyn vaikuttavia vaihtoehtoja on muutama. Valmentajan pitää löytyä lyhyen ajomatkan päästä tai olla paikallinen. Soittelin ympäri Suomea seuroissa valmentajarekryjä suorittaneille ihmisille. Lehden nimi oli itseasiassa tässä kohtaa ainoa, jonka nimi nousi esille jokaisessa käymässäni puhelussa, Rokosa valoitti seuran tiedotteessa.

– Pääsarjoissa vaaditaan ammattivalmentajatutkinto. Amatöörikilpaurheilussa päävalmentajan pitää olla verkostoitunut ja valmista suhdepohjaa pelaajiin. Ihmisjohtaja ja varsinkin nuorten pelaajien kehittäjä. Ymmärtää seurakenttää. Sen mahdollisuudet, mutta myös rajallisuudet.

– Lisäksi pidempään projektiin sitoutunut, jotta prosessilla on oikeat mahdollisuudet mennä eteenpäin, eikä poukkoilla vuosittain eri suuntiin.

Parhaillaan Lehti toimii Karhujen valmennuspäällikkönä, minkä lisäksi hän on valmentanut seurassa miesten edustusjoukkuetta sekä junioreita SM-sarjassa.

– Olen pelaajalähtöinen valmentaja joka yleensä tulee hyvin toimeen pelaajien kanssa. Eteenpäin pyrkivä joka näkee tämän projektin isona näytön paikkana tulevaisuuden tavoitteisiin. Aion myös vaatia pelaajilta paljon tänä aikana, Lehti kertoi.

– Olen ollut niin monen roolin mies viime vuosina, että olisin pian polttanut itseni loppuun. Nyt saan keskittyä vain valmentamiseen ja näen SalBan hyvänä paikkana tässä kohtaa uraani.

– Olen intohimoinen säbämies ja aion antaa seuraavina kausina kaikki itsestäni SalBan edustusjoukkueen kehittämiseen.