Salibandylegenda Reeo Tiiaisesta Big Brother -voittaja – peliuralle mahtui ilmaveivejä ja takapuolen näyttöä

Reeo Tiiainen (oik.) kruunattiin viikonloppuna BB-voittajaksi. Kuva: KalloCastin arkisto

Reeo Tiiainen (oik.) kruunattiin viikonloppuna BB-voittajaksi. Kuva: KalloCastin arkisto

Salibandypiireissä tuttu Reeo ”Rexa” Tiiainen, 49, voitti sunnuntaina tuoreimman Big Brother Suomen tuotantokauden.

Tiiainen vietti ohjelmassa ja talossa kaikkiaan 12 viikkoa. Palkinnoksi voitostaan entinen liigapelaaja kuittasi 30 000 euroa.

Tiiainen pelasi urallaan 85 liigapeliä (32+17) SSV:ssä ja HIFK:ssa. Tiiaiselta löytyy uralta yksi SM-kulta ja yksi Euroopan Cupin voitto HIFK-paidassa. Maaotteluita peliuralla kertyi kaikkiaan yksi. Värikkäälle peliuralle mahtui perussuoritusten lisäksi muun muassa ilmaveivin kehittely Janne Tähkän kanssa sekä takapuolen näyttäminen katsomolle ja siitä pelikiellon hankkiminen.

Nykyinen BB-Reeo tunnetaan lajin osalta hyvin myös kentän ulkopuolisista asioista. Hän muun muassa oli tekemässä aikoinaan Salibrandy nimistä radio-ohjelmaa YleX:lle sekä omaa ReeoTV-makasiiniohjelmaa. Tämän lisäksi Tiiainen on ollut vuosien ajan tuttu tekijä kameran toisella puolella salibandyyn liittyvissä tuotannoissa.

Muulla laajalla ammatillisella urallaan hän on mediapuolella toiminut muun muassa Arktiset vedet -ohjelman sekä SM-liigan televisiotuotteen puolella kuvaajana.

Aivan viimeisiltä vuosilta Tiiainen tunnettaneen salibandypiireissä parhaiten Pääkallon podcastin KalloCastin teknisenä tuottajana sekä suorasanaisena kommentaattorina. Tiiainen on ollut mukana audio-ohjelman teossa vuodesta 2019 alkaen, mutta ollut tietysti tämän kauden ajan pois BB-keikan vuoksi.

Yritämme saada tuottaja Tiiaisen mukaan audioaalloille mahdollisimman pikaisesti, mutta toistaiseksi asiasta ei ole minkäänlaista varmuutta.