Yle: Kotilainen ja Niemelä on lennätetty Sveitsiin – pelaamisesta ei ole varmuutta

Peter Kotilainen pelasi maajoukkueessa viimeksi 2021 MM-finaalissa. Kuva: Esa Jokinen

Peter Kotilainen pelasi maajoukkueessa viimeksi Helsingin MM-finaalissa. Kuva: Esa Jokinen

Suomen miesten salibandymaajoukkueen pelaajatilanne herätti huolta tiistaina MM-kisoissa pelatun alkusarjan Norja-kamppailun jälkeen.

Tuolloin kokoonpanossa oli peliin lähdettäessa 15 pelaajaa, joista Mikko Leikkanen pelasi vain yhden erän. Sen jälkeen on liikkunut huhuja mahdollisten varapelaajien käytöstä. Varapelaajia on nimetty kaikkiaan 10 ennen kisoja.

Torstain maajoukkueen mediatilaisuudessa odotettiin tietoja, josko varapelaajia ollaan ottamassa käyttöön. Aiheeseen liittyen ei kuitenkaan saatu lisätietoja.

–  Joukkueen tilanne on jo paljon parempi kuin Norja-pelissä. Ukkoja rupeaa kuntoutumaan flunssan kourista. Olemme reagoineet siten, että linjat Suomeen ovat kuumina. Toistaiseksi muutoksia ei ole tehty, Nykky kommentoi STT:lle.

Ylen Urheiluruutu kuitenkin vahvisti torstaina Zurichissa keskiviikosta asti velloneen huhun, että puolustaja Jere Niemelä ja hyökkääjä Peter Kotilainen on lennätetty paikan päälle. Pelaajat ovat kuitenkin edelleen varapelaajia, eikä heitä oltu ainakaan mediatilaisuuteen mennessä rekisteröity joukkueeseen.

Varapelaajien paikallaolo on sinällään normaali toimenpide ja näin on toimittu aiemminkin. Ottaen huomioon Suomen sairasteluista johtuvat poissaolot, on hyvin mahdollista että jompi kumpi tai molemmat nähdään vielä MM-kaukalossa.

Suomi pelaa MM-puolivälierissä perjantaina klo 19 Saksaa vastaan. Jos Suomi voittaa niin se kohtaa Ruotsin MM-välierässä lauantaina klo 15.