Miesten maajoukkueen valmennus julki – tässä on päävalmentaja Esa Jussilan tiimi

Indiansin päävalmentaja Antti Vartiainen nimitettiin maajoukkueen valmennustiimiin. Kuva: Juhani Järvenpää

Indiansin päävalmentaja Antti Vartiainen nimitettiin maajoukkueen valmennustiimiin. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomen miesten salibandymaajoukkueen uusi valmennusryhmä julkaistiin tiistaina.

Alkusyksystä entisen päävalmentaja Petteri Nykyn seuraajaksi nimitetyn Esa Jussilan tiimiin liittyvät Jori Isomäki, Antti Vartiainen sekä Jarno Ihme. Isomäki toimii otteluissa Jussilan kanssa vaihtopenkillä, Vartiainen katsomovalmentajana ja analyytikkona, kun taas Ihme vastaa maalivahdeista.

– Kaikki ovat valmennuksen huipputekijöitä, se on selvää, kun tällä tasolla toimitaan, Jussila totesi tiedotteessa ja jatkoi.

– Menemättä sen tarkemmin kunkin erikoisvahvuuksiin, pidin tärkeänä löytää henkilöt, jotka pystyvät tuomaan valmennukseen mukaan sellaista osaamista, jota odotan ja haluan.

Tiedotteen mukaan Jussila toi mahdollisia nimiä esille ollessaan itsekin vielä valintaprosessissa, ja avasi keskustelut, kun nimitys päävalmentajaksi varmistui. Jussilalla oli luonnollisesti paljon sananvaltaa valinnoissa.

Isomäki (s.1974) aloitti valmentajauransa Blue Foxissa, josta hän siirtyi 2020 SPV:n valmennusryhmään. Kuluvalla kaudella Isomäki toimii joukkueen päävalmentajana. Pelaajaurallaan SPV:n riveissä Suomen mestaruuden voittanut Isomäki edusti Suomea 46 maaottelussa ja saavutti kolme MM-hopeaa.

– Jori on tehnyt vaikutuksen siinä, kuinka hän on saanut paljon valmentamistaan joukkueista ja pelaajista irti energisyydellään ja positiivisuudellaan. Hän toi aikanaan Tommy Koposen valmentajatiimissä yhden vaihteen lisää SPV:n rasvattuun koneistoon ja loi tekemisellään sellaista rentoutta ja iloisuutta pelaajiin, jota odotan häneltä maajoukkueessakin. Hänellä on sama vankkumaton intohimo valmentamiseen kuin aloittaessaan.

Vartiainen, 40, aloitti nykyisessä roolissaan Indiansin päävalmentajana kaudella 2021-22 kuuluttuaan myös kaksi edeltävää kautta joukkueen valmennusryhmään. Vartiaisen valmennusura käynnistyi vuonna 2013 Heimon junioreissa, josta tie vei yhden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Indiansin liigajoukkueeseen.

– ”AV” on tehnyt hienoa työtä Westend Indiansin F-liigamiesten kanssa ja hänellä löytyy valmennuskokemusta myös Ruotsin sarjoista. Hän on taktinen osaaja, joka pystyy reagoimaan nopeasti ja näkee äärimmäisen hienosti pelistä detaljeja, jos omaa peliä pitää viilata tai muuttaa, ja onnistunut tässä roolissa hienosti U23-maajoukkueessa.

Entinen maajoukkuemaalivahti Jarno Ihme, 37, puolestaan valmentaa Etelä-Pohjanmaan urheiluakatemiassa ja kuuluu samalla entisen seuransa SPV:n valmennukseen. Pitkän ja menestyksekkään pelaajauransa aikana Ihme voitti SPV-paidassa kolme Suomen mestaruutta ja Riiassa 2016 maailmanmestaruuuden. Vuodesta 2019 lähtien Ihme on toiminut myös U19-miesten maajoukkueen valmennuksessa.

– ”Jape” on tuttu jo omalta pelaajauraltani ja hoitanut maalivahtivalmennusta laadukkaasti SPV:ssä ja U19-maajoukkueessa 2019 lähtien.

– Yhdistävänä tekijänä meissä kaikissa on paistanut se valtava innostumisen määrä mitä haluamme viestittää ja siirtää pelaajille, jotta heistä saadaan paras irti ottelutilanteissa, Jussila kuvaili.

Kolmikon lisäksi joukkueen taustalla toimivat Ari Haapalainen (huoltaja/fysiikkavalmentaja), Juuso Kilpikoski (fysioterapeutti) sekä Jari Oksanen (joukkueenjohtaja).

Kaikkien sopimukset ovat voimassa 1.1.2023-31.12.2024, lukuun ottamatta Ihmettä, joka liittyy miesten maajoukkueen mukaan 1.5. U19 MM-kisojen jälkeen.

Miesten maajoukkueen ohjelma 2023
18.–19.5. MM2024-projektin startti, Eerikkilä
18.–20.6. kesäleiri, Eerikkilä
29.8.–2.9. leiri + Ruotsi-ottelut, Suomi
7.–12.11. leiri + EFT-turnaus, Ruotsi