Hämeen Sanomat: Erotuomari sai nyrkistä vitosdivarin ottelussa – hammas murtui

Vitosdivarin nähtiin todella tuomittava tapahtuma. Kuva: salibandy.fi

Vitosdivarin nähtiin todella tuomittava tapahtuma. Kuva: salibandy.fi

Hämeen Sanomat kertoi maanantaina tapauksesta, jossa Hämeenlinnan Steelersin kakkosjoukkueen pelaaja löi 5. divisioonan ottelussa Kalvolan Keihästä vastaan erotuomaria kasvoihin.

Paikalla olleiden havaintojen mukaan tuomarilta murtui hammas ja hampaat menivät alahuulesta läpi. Tuomari kuitenkin jatkoi ottelun loppuun asti.

Steelersin puheenjohtaja Arto Hiltunen pelaa myös vapaa-ajallaan Steelersin kakkosjoukkueessa ja oli paikan päällä pelaajan ominaisuudessa.

– En osaa sanoa, mistä kaikki sai alkunsa. Siinä on ollut vastapuolen kanssa huutelua ja tuomari on käynyt varoittamassa tilanteessa. En ole kuullut, mitä siinä tarkalleen ottaen tapahtui, mutta tuomari antoi siitä rangaistuksen 2+10 minuuttia epäurheilijamaisesta käytöksestä.

– Sitten kaivettiin punaista korttia, pelaaja alkoi pakkaamaan kamojaan ja sen jälkeen on tapahtunut tämä lyönti, Hiltunen kuvaili Hämeen Sanomille.

Hiltunen linjasi, että seura tuomitsee käytöksen, eikä hyväksy sitä millään tavalla. Samalla hän pahoitteli tapahtunutta.

Jatkotoimenpiteet ovat toistaiseksi auki ja Steelersin hallitus käsittelee tapauksen tiistaina. Steelersin sääntöjen mukaan pelaaja voidaan erottaa seurasta, jos ”toimii seuran etua tai tarkoitusta vastaan tai toimii törkeästi vastoin urheilun yleisesti hyväksyttyjä eettisiä periaatteita.”

Salibandyliitto tutkii tapausta omalla tahollaan. Tällä hetkellä ei ole tiedossa onko tapahtumasta tehty rikosilmoitusta.