Divarit

Tuttu nimi palaa Poriin 10 vuoden kierrokselta – ”Erilainen tilanne kuin olla liigavalmentaja kentän laidalla”

27.01.
2023
Divarit

Toni Läntinen (keskellä) toimii neljättä kautta TPS:n miesten liigajoukkueen apuvalmentajana.

FBT Karhut tiedotti, että Toni Läntinen aloittaa toukokuun alussa seuran uutena valmennuspäällikkönä.

Porilaislähtöinen Läntinen palaa kotiin yli vuosikymmenen kierrokselta, sillä hän on pelannut tai valmentanut kaudesta 2012-13 alkaen muualla. Pelaajauransa Läntinen päätti kaudella  2017-2018 Sveitsin UHT Eggiwilissä. Viime kaudet hän on kuulunut valmentajana TPS:n organisaatioon, jossa on toiminut liigajoukkueen apuvalmentajan tehtävien lisäksi myös A- ja B-poikien päävalmentajana.

Läntisen nimi on porilaisessa salibandyssa tuttu, sillä Tonin isä Ismo Läntinen valmensi aikanaan porilaisia joukkueita, joissa nähtiin myös Tonin pikkuveli Miikka.

Toni Läntisen pääsarjaura pelaajana alkoi Divarissa SBS Porissa kaudella 2006-07 ja ensimmäiset liigapelinsä hän pelasi 2008-09 Karhuissa, jota hän edusti kaikkiaan kolmella liigakaudella. Neljän TPS-sesongin lisäksi Läntinen pelasi liigaurallaan myös yhden kauden (2014-15) Oilersissa.

Karhujen valmennuspäällikön pesti vapautuu nykyisin tehtävää hoitavan Mikko Lehden vaihtaessa logopaitaa Satakunnan sisällä. Jo aiemmin on kerrottu, että Lehti on ensi kaudella raumalaisen SalBan päävalmentaja.

Karhujen tiedotteen mukaan ensisijainen tavoite oli löytää päätoiminen valmennuspäällikkö, joka on sitoutunut tehtävään pidemmäksi ajaksi. Läntinen kertoo tiedotteessa, että hänet sai palaamaan Poriin se, että Karhuilla on mielenkiintoisia ja kunnianhimoisia suunnitelmia tulevaisuudelle.

– Haluan tuoda uusia näkökulmia koko organisaatioon, joita olen saanut eri seuroista Suomesta ja ulkomailta sekä maajoukkueympyröistä. Tietysti tämä pätee eritoten seuran valmentajiin ja juniorijoukkueisiin. Nöyränä ja uutta odottavana on mukava päästä jakamaan omaa kokemusta valmennuspäällikön saappaissa. Tämä on itsellekin kuitenkin uusi ja erilainen tilanne kuin olla liigavalmentaja kentän laidalla.

Karhujen miesten edustusjoukkue pelaa nyt Divarissa. Viime kaudella se oli F-liigassa, mutta visiitti jäi ranskalaiseksi.

Seuran puheenjohtaja Ville Pietilä sanoo, että eteenpäin mennäkseen seuran on lisättävä tekeviä käsiä ja henkilöstöä.

– Täysipäiväisen valmennuspäällikön palkkaaminen seuraan on todella iso panostus, mutta tarkoitus on kehittää edelleen seuramme toimintaa ja suunnata katseet tulevaisuuteen. Tällä satsauksella voimme tarjota entistä yksilöllisempää ohjausta ja valmennusta joukkueille ja valmentajille, Pietilä tuumaa tiedotteessa.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola