EräViikingit nimesi ensi kaudeksi uuden päävalmentajan – joukkueessa pelaa kaksi tytärtä

Helsinkiläisjoukkue EräViikingit saa uuden pääkäskijän naisten F-liigassa. Kuva: Ari Arola

Helsinkiläisjoukkue EräViikingit saa uuden pääkäskijän naisten F-liigassa. Kuva: Ari Arola

EräViikingit tiedottaa, että naisten F-liigajoukkueen päävalmentaja vaihtuu kauden jälkeen.

Kaksi vuotta joukkuetta luotsannut Raine Laine jättää tehtävänsä ja vetovastuun ottaa Kim Sällström, joka on valmentanut tällä kaudella EräViikinkien T21- sekä P16-joukkueissa. Sällströmin päävalmentajasopimus on 1+1-vuotinen.

Valmennusryhmän muut jäsenet Jani Kosonen, Heidi Petrell ja Jani Pyykkö jatkavat myös ensi kaudella.

– Tarkoitus on jatkaa nykyvalmennuksen hyvää linjaa, jossa kehitetään niin tulevaisuuden pelaajien kuin kokeneidenkin pelaajien monipuolisia yksilötaitoja, fysiikkaa ja pelin periaatteiden ymmärtämistä. Tavoitteena on luoda myös kannustava ja motivoiva ilmapiiri sekä ylläpitää hyvää dialogia pelaajien kanssa, Sällström sanoi EräViikinkien uutisessa.

Huomionarvoista on, että EräViikinkien naisten F-liigajoukkueen kokoonpanossa on Kim Sällströmin kaksi tytärtä, Trine ja Trista.

Kim Sällström on työskennellyt pitkään myös Salibandyliiton palkkalistoilla: ensin nuorisopäällikkönä vuodet 2006-2012, sen jälkeen seuratoiminnan päällikkönä 2012-2015 ja päälle 2015-2019 pelaamisen kehittäminen -sektorin kehityspäällikkönä. Salibandyliitosta hän vaihtoi vuonna 2019 Jääkiekkoliittoon, jossa hän on toiminut harrastekiekon kehityspäällikkönä.

– F-liigassa valmentaminen tuli henkilökohtaisesti mahdolliseksi siviilitöiden osalta, joten olen todella innoissani, Sällström kertoo seuran uutisessa.

Pelaajista on julkistettu Saskia Ormakin, Lotta Varakkaan, Milla Ylikojolan, Manta Likin, Veera Mertasen ja Taru Nordmanin kahden vuoden jatkosopimukset. Mirva Laitisen ja Elisa Vilhusen jatkopahvien pituus on yksi vuosi. EräViikinkien mukaan lisää sopimuksia on jo valmiina.