Oilers kiinnitti nuoria lupauksia sopimuksilla – ”Pelaajana hänestä odotetaan joukkueelle työteliästä energiapelaajaa”

Rasmus Hellstenin ura jatkuu Oilersissa. Kuva: Esa Jokinen

Rasmus Hellstenin ura jatkuu Oilersissa. Kuva: Esa Jokinen

Esport Oilers tiedotti viime viikolla tehneensä liigasopimukset ensi kaudesta kahden nuoren pelaajan kanssa. Tammikuun lopussa se tiedotti tehneensä jatkosopimuksen maalivahti Rasmus Hellstenin kanssa.

Tuomas Markkula, 20, on GrIFK:n kasvatti, joka on edustanut Oilersia kaudesta 2018-19 alkaen. Markkula on pelannut tällä kaudella kuusi liigapeliä (1+0).

– Markkula on monipuolinen pelaaja, jolla on hyvä pelikäsitys. Viimevuosien loukkaantumiset sekä varusmiespalvelus ovat haitanneet hieman kehitystä etenkin fyysisesti, joten loppukauden ja kesän keskeisimpiä tavoitteita on saada laadukasta harjoittelua sekä etenkin voimaominaisuuksia kasvatettua. Hänen kohdallaan tavoitteet ja odotukset ovat ehdottomasti tulevaisuudessa ja odotamme hänen pystyvän lähitulevaisuudessa tuomaan lisäkilpailua useallakin pelipaikalla, Oilersin urheilutoimenjohtaja Henri Arrhenius hehkutti.

Eetu Niemelä, 18, on kerännyt tililleen 14 liigapeliä tällä kaudella (0+1). Häntä Arrhenius luonnehti seuraavasti:

– Niemelä on ollut jo koko kauden joukkueen harjoitusvahvuudessa mukana ja pystynyt integroitumaan erinomaisesti joukkueeseen. Eetulla on erinomaiset fyysiset ominaisuudet ja sosiaalisesti hän on hyvä joukkuepelaaja. Pelaajana hänestä odotetaan joukkueelle työteliästä energiapelaajaa, joka voi pelata laitahyökkääjänä sekä puolustajana. Näiden ominaisuuksien pohjalle on hyvä rakentaa tulevaisuutta joukkueessa.

20-vuotias maalivahti Rasmus Hellsten jatkaa joukkueessa vuoteen 2025 asti. Helstenille on kertynyt kahden viime kauden aikana 10 liigapeliä.

– Hellsten on erittäin sitoutunut ja määrätietoinen urheilija, joka osoittaa jokapäiväisessä arjessa omalla toiminnallaan tavoitteiden olevan korkealla tasolla. Timanttisen urheilijan lisäksi hän on erinomainen liikkumaan. Liikkumisella ja teknisellä osaamisella hän kompensoi maalivahdiksi pientä kokoaan hyvin, Arrhenius sanoitti Oilersin uutisessa.