Ranska ylsi ensi kerran salibandyn MM-kisoihin – karsintojen maaliero oli 38 osumaa pakkasella

Ranska on mukana vuoden 2023 MM-kisoissa. Kuva: IFF

Ranska on mukana vuoden 2023 MM-kisoissa. Kuva: IFF

Salibandyn naisten MM-kisat pelataan 2.-10.12. 2023 Singaporessa. MM-kisoihin on selviytynyt 15 maata karsintojen kautta.

Viimeinen maa on joko USA tai Kanada, jotka karsivat keskenään kisapaikasta. Aasiasta emäntämaa Singaporen lisäksi osallistuu Australia ja Japani.

Euroopasta MM-kisoihin ylsi kaikkiaan 12 maata: Tshekki, Tanska, Viro, Suomi, Ranska, Saksa, Latvia, Norja, Puola, Slovakia, Ruotsi ja Sveitsi. Outolintuna joukossa on Ranska, joka pääsee historiansa ensi kerran salibandyn MM-kisoihin.

Ranskan IFF-ranking 27 on hyvin alhainen jos miettii sitä, että rankingiin kuuluu vain 40 maata. Se jätti taakseen lohkossaan Italian ja Unkarin pelaten Italian kanssa 2-2 ja voittaen Unkarin 1-0. Historiallisena suorituksena voi pitää sitäkin, että maa ylsi maalierolla 5-43 (neljä ottelua) MM-kisoihin asti. Lohkon kärkimaat Tshekki ja Puola olivat eri tasolla kuin häntäkolmikko.

MM-karsinnat pelattiin naisten osalta viimeisen kerran tässä muodossaan. EM-kisat tulevat korvaamaan MM-karsinnat maailman top7-maiden osalta. Ensimmäiset EM-kisat pelataan 2025.