Salmen sopimus pitää Happeen tehotrion yhdessä – ”Meille oli tärkeää, että koko Ankkalinnan kolmikko jatkaa”

Markus Salmi pysyy Jyväskylässä. Kuva: Esa Jokinen

Markus Salmi pysyy Jyväskylässä. Kuva: Esa Jokinen

Happee kertoo hyökkääjä Markus Salmen solmineen seuran kanssa jatkosopimuksen.

Sopimus on 1+1-vuotinen eli se sisältää option kaudesta 2024-25.

Toista kautta Happeeta edustava Salmi on iskenyt tällä kaudella F-liigassa toistaiseksi 36 pistettä, mikä on hänen henkilökohtainen ennätyksensä. Hyökkääjä on pelannut läpi liigauransa yli piste per peli -tahdilla. Ennen Jyväskylään siirtymistä Salmi edusti EräViikinkejä.

Happeen päävalmentaja Tero Kotilainen iloitsee seuran uutisessa erityisesti siitä, että nyt solmitun jatkosopimuksen myötä Salmen, Kaapo Siekkisen ja Niko Laitin muodostama hyökkäysketju pysyy koossa.

– Joukkueena meille oli tärkeää, että koko Ankkalinnan kolmikko jatkaa. Kolmikko on tehnyt tällä kaudella yhdessä jo yli 70 maalia ja ”Matu” on siitä hienosta kolmikosta yksi tärkeä palanen. Hän on kasvamassa kovaa vauhtia liigan vasempien laitureiden eliittijoukkoon, Kotilainen sanoo.

Myös Salmi viittasi omassa kommentissaan ketjukavereiden merkitykseen.

– Päätökseen vaikutti se, että ollaan saatu hyvien ystävien kanssa kenttä kasaan ja vaikka tälläkin kaudella ollaan saatu tehoja ja peli on näyttänyt välillä ihan hyvältäkin. Näen tosi ison mahdollisuuden niin henkilökohtaisesti kuin myös meidän koko kentällisellä ottaa askelia kohti liigan eliittiä, Salmi sanoi.

– Ensi kaudella isoja kehitysaskelia henkilökohtaisesti fysiikassa ja samalla kehitetään meidän kentällisen peliä, niin hyvä tulee, pelaaja summasi.