Happee tasoitti kolme sekuntia ennen loppua ja teki vielä voittomaalin ajassa 59.59 – katso video

Teuvo Kinnunen (2+1) oli isossa roolissa Happeen voiton takana. Kuva: Esa Jokinen

Nokian KrP:n ja Jyväskylän Happeen välisessä miesten F-liigan ottelussa nähtiin erittäin maukas kolmas erä.

Kolmanteen erään lähdettäessä Happee johti peliä 3-1, mutta päätöserässä pistettiinkin sitten palloa pussiin hiukan reippaamalla tahdilla. Kolmoserän avauskympillä Joonatan Kovanen ja Henri Johansson toivat KrP:n tasoihin, ja sen perään Kim Hyrkkönen vei vielä KrP:n maalin johtoon.

Happee tuli päätöskympin alussa tasoihin Matti Minkkisen maalilla. Nelisen minuuttia ennen loppua KrP:n Morics Krumins maalasi, ja näytti sitä, että kotijoukkue saalistaa täydet kolme pistettä.

Viimeisillä sekunneilla nähtiin kuitenkin Happee-show. Teuvo Kinnunen tarjosi Markus Salmelle maalipaikan, joka tasoitti ilman maalivahtia ajassa 59.57. Hämmentävää kyllä Happee sai vielä lopuksi vapaalyönnin, jonka seurauksena Kinnunen onnistui iskemään ottelun voittomaalin ajassa 59.59.

Jälkikäteen oli hiukan keskustelua siitä, että maali ei välttämättä syntynyt peliajan puutteissa. Videotarkistusjärjestelmästä ei nykyisten sääntöjen puitteissa voi tarkistaa asiaa kuten isot jäähyt ja maalit yleensä voi.

KrP:n kannalta tätä voi pitää jopa hiukan ironisena, sillä joukkue sai aiemmin päivällä tiedon siitä, että se saa pitää pisteet ErVi-ottelun edustusoikeuskiistasta huolimatta. Tuossa tapauksessa säännöt tulkintoineen nimenomaisesti suosivat joukkuetta.

Ottelun lopputulos tekee miesten liigan runkosarjan voittotaistosta entistäkin kiinnostavamman. Sijoilla 1-4 olevat joukkueet ovat nimittäin yhden pisteen sisällä.

12. FBC Turku 30 1 1 5 23 107 – 248 -141 10

Salibandyssa loppukirit ja käänteet voivat olla moni muita lajeja nopeampia. Ihan tällä kaudella KrP teki LASBia vastaan viisi maalia ilman maalivahtia. Kaikista legendaarisin nousu taitaa olla SPV:n nousu tasoihin kuuden maalin takaa tasoihin syksyltä 2015.

KrP-Happeeta muistuttava tilanne löytyi Divarista kaudelta 2013-14. Tuolloin SalBa teki johtomaalin ajassa 59.57, mutta se ei riittänyt varsinaisen peliajan voittoon, sillä Steelers tasoitti ajassa 59.59. SalBa voitti pelin kuitenkin jatkoajalla.