Pääsarjojen kuukauden pelaajat on valittu – valinnat osuivat Saarioon, Lindforsiin ja Kilpeläiseen

Jesperi Lindfors arvostettiin miesten liigan kuukauden pelaajaksi. Kuva: Esa Jokinen

Jesperi Lindfors arvostettiin miesten liigan kuukauden pelaajaksi. Kuva: Esa Jokinen

Jenna Saario (TPS), Jesperi Lindfors (Oilers) ja Aapo Kilpeläinen (SaiPa) on valittu helmikuun pelaajiksi salibandyn pääsarjoissa.

TPS vei naisten liigan runkosarjan voiton yivoimaisesti. Naisten maajoukkuevalmentaja Lasse Kurronen perusteli Saarion valintaa seuraavasti:

– Monipuolistanut peliään entisestään kauden edetessä ja ottanut entistä vahvemman roolin Tepsin ykkösketjun moottorina. Siirtynyt myös vähintään osittain pakin tontille ja iskenyt kuukauden aikana kolmeen peliin hyvät tehot 3+3

Miesten liigassa valinta osui puolustaja Lindforsiin. Oilers voitti kuukauden aikana kaikki kuusi peliään.

– Oilers pelasi koko helmikuun ilman pistemenetyksiä. Joukkueeseen on palannut erittäin korkea työmoraali ja se näkyy aktiivisena pelaamisena niin pallolla kuin pallottomanakin. Joukkueessa oli monia onnistujia, mutta Oilers kippari Jesperi Lindforsin johtajuus kentällä on tuonut ryhtiä kaikkien muidenkin tekemiseen

– Yleensä Jesperi profiloituu puolustavana puolustajana, mutta kuukauden kuuteen peliin tehot 2+7 (ilman ylivoimaminuutteja) ja +/- tilaston käsittämätön +19 saldo osoittaa, että hyökkäyssuuntaankin löytyy osaamista, miesten maajoukkueen päävalmentaja Esa Jussila sanoitti.

F-liigan kuukauden pelaajat tällä kaudella:
Syyskuu: Milla Nordlund (TPS), Henri Johansson (Nokian KrP)
Lokakuu: Mirja Hietamäki (SB-Pro) Miko Kailiala (TPS)
Marraskuu: Emilia Pietilä (TPS), Markus Laakso (Happee)
Joulukuu: Alisa Pöllänen (Classic), Jere Niemelä (TPS)
Tammikuu: Flavia Niemelä (Rankat Ankat), Eemeli Salin (Classic)
Helmikuu: Jenna Saario (TPS), Jesperi Lindfors (Esport Oilers)

Miesten Divarissa kuukauden pelaajan valitsevat kaikki sarjan valmentajat yhdessä. Valinta kohdistui Kilpeläiseen, joka johtaa Inssi-Divarin pistepörssiä tehoin 37+22. SaiPa voitti helmikuussa kaikki neljä peliään ja Kilpeläinen onnistui jokaisessa ottelussa pistein valossa. Vuonna 2004 syntynyt laituri valittiin kuukauden pelaajaksi myös lokakuussa. SaiPa on sarjassa hyvissä asetelmissa neljäntenä.