Armeijaan lähtevä Ahola viiletti ensimmäisessä liigafinaalissaan irokeesissa: ”Joutuu kuitenkin vetään lyhyeksi”

KrP-leirissä nähtiin blondattua kampausta, mulletia ja permanenttia, mutta Juuso Ahola luotti irokeesiin. Kuva: Esa Takalo

KrP-leirissä nähtiin blondattua kampausta, mulletia ja permanenttia, mutta Juuso Ahola luotti irokeesiin. Kuva: Esa Takalo

Runkosarjan voittaja Nokian KrP aloitti liigafinaalit tahmaisesti kotikentällään. Tuloksena oli 3-4-jatkoaikatappio TPS:aa vastaan.

Joukkueeseen tälle kaudelle FBT Karhuista siirtynyt Juuso Ahola pelasi samalla ensimmäisen liigafinaalinsa.

– Maistui hienolta. Meininkiä oli tässä ottelussa, mutta ainoa vain, että ei voitettu. Tiedettiin, että tiukka sarja tulee ja palloa ei saa pidettyä niin paljoa. Ei pelattu tänään kovin hyvin, mutta päästiin lähelle. Se tuo ainakin toivoa tulevaan, Ahola pohti Raholassa pelin jälkeen.

TPS piti huolen siitä, että KrP ei päässyt pahemmin pelaamaan pallon kanssa, joka on ollut sille voimavara. Pallottomana KrP pelasi paljon varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä. Ahola näki siihen lääkkeeksi ajoittaisen kovemman paineen antamisen, jonka myötä peli voisi virrata enemmän.

Kolmoserässä joukkue kuitenkin heräsi jonkin verran ja sai siirrettyä pallollista painetta TPS-päätyyn. Sitä kautta syntyi myös 3-3-tasoitusmaali.

– Kun peli alkoi, niin oltiin jotenkin sellaisia tosi murheellisia, ja kun oltiin häviöllä niin se näkyi koko joukkueesta. Sitten vikaan erään saatiin enemmän iloisuutta ja ”näätärockia”. Sitä meidän pitää saada koko kuuskymppinen, niin sitten me ollaan vahvoilla.

Ahola itse nosti joukkueen alakulon. Katsomoonkin näytti pelin aikana, että KrP-penkki ja pelaajisto oli jotenkin vaisun oloinen varsinkin kahden ensimmäisen erän ajan. Päät olivat painuksissa vailla sen suurempaa syytä.

TPS-leirissä taasen otettiin ilo irti jopa jokaisesta voitetusta pallosta, oli se sitten kulmavääntö tai keskialoitus.

– Ehkä ajateltiin tai luultiin liian isoksi peliksi tätä ensimmäistä matsia. Saattoi olla monta monessa, ja ehkä sekin, että hoidettiin nuo kaksi sarjaa tuosta tyylipuhtaasti, niin tääkin tulee sillä tavoin. Ei ollut ehkä pääkoppa mukana.

– Vaikea sanoa mistä se tuli, mutta jos ja kun saadaan peliä virtaamaan niin sitä kautta tulee se positiivinen tunne.

Ahola pelaa KrP:n kakkoskentässä, joka liekehti varsinkin välierissä Oilersia vastaan. Kentällisen pelaajistossa on paljon taitoa, mutta TPS:aa vastaan joutuu myös vääntämään fyysisesti. Ketjun peli meni perjantaina -1, joten vaikuttiko fyysinen vastustaja suoritukseen?

– Ehkä jollain tapaa. Siinä on se, että jos saadaan peliä virtaamaan, niin me saadaan palloa semmoisiin paikkoihin, että meidän ei tarvitse painia.

KrP:n joukkue oli käynyt isolla joukolla parturissa, ja kampauksia löytyi moneen lähtöön. Vuonna 2003 syntynyt Ahola astelee maanantaina isänmaan palvelukseen urheilujoukkoihin.

Hän oli vetänyt sen kunniaksi irokeesin otteluun.

– Se on osittain sitä. Lupasin, että jos finaaleihin mennään, niin irokeesi tulee. Ja kun joutuu kuitenkin vetään lyhyeksi hiukset, niin vedettiin tuollainen välimalli tähän alkuun nyt kuitenkin, Ahola naureskeli.

Ylen aikaisemmin viikolla julkaisemassa jutussa kerrottiin Aholan armeijaan menosta, mutta samaan aikaan palveluksessa on myös NBA-supertähti Lauri Markkanen.

Sukunimien perusteella herrat eivät todennäköisesti nuku samassa tuvassa, mutta ihan ajatusleikkinä ja kevennyksenä: kumpi ottaa yläpedin?

– Varmaan siitä käydään jonkinlainen kivi, sakset, paperi -vääntö. Tai mä luulen, että se kummalla on enemmän rahaa saa sit paremman paikan, ja kumman vain haluaa.

Mitä luulet: mahtuuko Markkasen kokoinen kaveri edes tarjottuihin sänkyihin?

– En tiedä, eikö joku juttu ollut lehdessä, että ei mahdu normaaliin sänkyyn, ja että tarvitaan erityisiso peti. Eiköhän sille semmoinen hoidu sitten, Ahola virkkoi.

Finaalisarja jatkuu sunnuntaina klo 15 Turussa, joten Ahola ehtii pelaamaan vielä toisen finaalin ennen armeijan aloittamista. Vaikka Ahola käy armeijassa maanantaina, alkaa virallinen palvelus vasta finaalisarjan jälkeen.

Lue myös:
Kapteeni Kailiala ratkaisi avausfinaalin jatkoajalla: ”Oltais voitu voittaa jo varsinaisellakin peliajalla”