Emilia Pietilä on mestari nyt myös naisten tasolla – ”Ehkä nyt saa juhlia kauemmin kuin kolme minuuttia”

Emilia Pietilä teki tällä kaudella läpimurron F-liigan eliittiin. Kuva: Anssi Koskinen

Emilia Pietilä teki tällä kaudella läpimurron F-liigan eliittiin. Kuva: Anssi Koskinen

TPS juhlii naisten F-liigan mestaruutta. Vakuuttavan kauden pelannut Emilia Pietilä, 19, on yksi tuoreista SM-kultamitalisteista.

Lankalauantain neljännessä finaalissa Classic pakotti TPS:n jatkoajalle, mutta Laura Rantanen ratkaisi 6-5-voiton äkkikuolemamaalilla ajassa 68.41.

Emilia Pietilä, miltä tuntui, kun tajusit, että nyt syntyi voittomaali?

– Hemmetin hyvältä! Ei tarvinnut enää mennä jännityksessä kentälle, Pietilä naurahti Lempäälän Bläk Boksin keskiympyrässä mestaruushattu päässä

– Jännitti mennä kentälle, mutta se on hyvä juttu. Se ilmaisee, että on tärkeät pelit. Tiukille meni, ja se on minusta kivaa näissä finaaleissa.

Pietilällä on aiempaa mestaruuskokemusta junioreista, sillä hän on saanut kaulaansa C- ja B-tyttöjen kultamitalit kasvattajaseurassaan SBS Wirmossa ja sittemmin vanhimman junnuikäluokan eli T21-mestaruuden FBC Loistossa. Tuoreiden mestarien joukossa on myös Emilian kaksoissisko Olivia, joka on kulkenut saman matkan.

TPS saa juhlia naisten Suomen mestaruutta. Kuva: Esa Takalo

Miltä ensimmäinen naisten kulta tuntuu?

– Ekstrahyvältä. Tämä on se, mitä on kauan haaveillut ja katsonut, kun muut saavuttaa, niin nyt on itsekin tässä asemassa, Emilia Pietilä makusteli.

Pietilä siirtyi täksi kaudeksi FBC Loistosta TPS:aan ja pelasi erittäin vakuuttavan sesongin puolustajan paikalla. Hän nettosi runkosarjassa 26 (9+17) tehopistettä ja pudotuspeleissäkin 5 (1+4). Plus/miinus-tilasto jäi runkosarjassa positiivisen puolelle 46 maalin verran ja pudotuspeleissä +15.

– Mielestäni olen pitänyt oman tason hyvänä läpi koko kauden. Meillä on ollut tietysti Tepsissä ihan loistava kausi, hän arvioi.

– Tänne (TPS:aan) tulin hakemaan aikuismaista treenaamista ja kehittymistä. Loistossa ei ollut niin sellaista kilpailua pelipaikoista, täällä tuli sitä. Vaadimme toisiltamme paljon ja sitä kautta joukkue saavuttaa asioita.

Jäljellä on enää klassikkokysymys: miten mestaruutta juhlitaan?

– Mennään yhdessä johonkin viettämään iltaa. Ehkä nyt saa juhlia kauemmin kuin kolme minuuttia, kun yleensä aiemmin kaudella on pidetty se rajana, Pietilä virnisti.