Hyydytystaistelu johti jatkoaikavoittoon – TPS johtaa finaalisarjaa 1-0

Kuva: Esa Takalo

TPS voitti ensimmäisen finaalin. Kuva: Esa Takalo
Nokian KrP ja TPS mittelivät perjantaina ensi kerran miesten F-liigan finaaleissa Tampereen Raholassa. TPS voitti pelin maalein 4-3 Miko Kailialan ajassa 60.21 iskemällä jatkoaikamaalilla.

Ottelun avauskymppi oli tunnusteleva ja varovainen. Kumpikin vältteli virheitä pallollisena ja se näkyi. Avausmaali syntyi ajassa 10.19, kun TPS:n Jere Niemelä laukoi rimaan, ja KrP pääsi kääntämään nopeasti. Joona Rantala pelasi Mikko Laaksolle, joka vapautti Joonatan Kovasen maalintekoon.

TPS pelasi hyvän erän takaiskusta huolimatta. Se loi enemmän laukaisupaikkoja, mutta pääosin ohi tai peittoihin. KrP:llakin oli saumansa, mutta enempää osumia ei syntynyt tasaisen kaksikymppisen aikana.

Toisessa erässä tapahtui enemmän. Vaikka alku meni lähinnä TPS:n pallottelun merkeissä, johti se myös KrP:n jäähyyn noin viiden minuutin kohdalla. Jäähy ei vanhentunut kauaakaan, kun Mikko Hautaniemi iski tasoituksen maalinedustalta ajassa 25.41. Mentiin yli pelin puolivälin, kun Tuomas Ojala laukoi maalin TPS:n kakkosen hyvän pitkän hyökkäyksen päätteeksi keskustasta, ja TPS johti 2-1.

Ajassa 32.09 TPS:n ykkösen Ville Hirvisuo kiersi maalin ja vei TPS:n kahden maalin johtoon. KrP-leiri näytti lannistuneelta, mutta sai melko nopeasti ylivoiman, joka päättyi Laakson 2-3-kavennukseen ajassa 33.50. Tepsillä oli sauma lisätä johtoa Miko Kailialan rankkariyrityksestä, mutta Miro Tuomala vei pidemmän korren, joten lisämaaleja ei nähty erässä.

Kuvaavaa erälle oli, että TPS hyydytti paljon peliä pallon kanssa. KrP:n hyökkäykset jäivät lopulta vähäisiksi, ja TPS oli toisessa erässä selkeästi parempi molemmissa päissä.

Kolmoserään KrP sai paremman alun ja sai huomattavasti enemmän painetta TPS-päätyyn. Lopulta painostus tuotti tulostakin. Ajassa 54.27 Miska Mäkinen ohjasi taitavasti pallon verkkoon maalin edustalta, ja peli oli 3-3 ajassa 54.27. Kolmas erä oli pelillisesti KrP:n ja TPS ei päässyt hyydyttämään peliä niin paljon kuin toisessa erässä.

Lisämaaleja ei syntynyt, joten edessä oli jatkoaika, kuten joukkueiden välisissä tämän kauden kaikissa runkosarjan kohtaamisissa. Jatkoaikaratkaisun iski Kailiala nopeasta vastaiskusta, jossa Lauri Stenfors löysi Kailialan maalilta.

TPS onnistui erinomaisesti sekä pallollisessa puolustuksessa että pallottomassa puolustuksessa, ja KrP:lla oli koko pelin vaikeuksia murtautua maalipaikoille.

Finaalisarja jatkuu sunnuntaina Turussa klo 15.