Kaksi Oilers-pelaajaa lopetti liigauransa pronssimitaleihin – ”Kyllä se eläköityminen näistä peleistä on homman nimi”

Miko Summanen (oik.) sai tänä keväänä enemmän vastuuta kuin aiempina Oilers-vuosina. Kuva: Juhani Järvenpää

Miko Summanen (oik.) sai tänä keväänä enemmän vastuuta kuin aiempina Oilers-vuosina. Kuva: Juhani Järvenpää

Maalivahti Niko Nordström sekä hyökkääjä Miko Summanen eivät pelaa ensi kaudella Esport Oilersissa, sillä Oilers kertoo molempien lopettaneen peliuransa tähän kauteen.

Nordströmin pelirua on ollut todella komea. 34-vuotias pelasi ensimmäiset liigapelinsä kaudella 2005-06 HIFK:ssa ja sen jälkeen liigapelejä on kertynyt 353 HIFK:ssa, AC HaKissa, Loviisan Torissa ja Oilersissa. Torin mukana Nordström pelasi myös 147 Divari-peliä 2010-luvulla.

Nordström saavutti Oilersin kanssa pronssia 2010-11 viimeisen kolmen kauden aikana samassa seurassa hopean sekä kaksi pronssia. Viimeiset vuodet (2019->) Nordström oli pitkälti maajoukkuevahti Joonas Kaltiaisen varavahtina.

– Kyllä se eläköityminen näistä peleistä on homman nimi. Seitsemästä vuodesta Öljyssä jäi kyllä erittäin hyvät muistot. Varsinkin kun seitsemän vuoden tauon jälkeen palasin takaisin Espooseen. Se miten jengi ja koko seura otti vastaan niin kuin en olisi missään siinä välissä muualla ollutkaan tuntui hyvältä. Oli hyvä fiilis laittaa haalarit niskaan ja ryhtyä hommiin, Konkari kommentoi Oilersin uutisessa.

27-vuotias Summanen ehti pelata liigatasolla kaikkiaan kahdeksalla eri kaudella. Indiansissa ja Oilersissa kertyi liigapelejä kaikkiaan 180. Tehopisteitä hyökkääjälle kertyi 32 (18+14). Oilers-leirissä kiiteltiin erityisesti Summasen positiivista vaikutusta joukkuehenkeen. Summanen saavutti Oilersin kanssa yhden SM-hopean ja kaksi SM-pronssia.

– Mielestäni ”Pomu” on viimeisen päälle joukkuepelaaja. Hoitanut täysillä joka kerta sen roolin mitä annetaan, ja ollut ennen kaikkea joukkueen etu mielessä joka ikisessä tilanteessa niin harjoituksissa kuin peleissä. Kentän ulkopuolella aito, välittävä ja mukava joukkuepeluri, joka on myöskin joukkueen keskuudessa nauttinut valtavan isoa arvostusta ja ennen kaikkea luonut ympärilleen positiivista ilmapiiriä.

– Summasen arvo joukkueelle ei välttämättä näy pelikentällä aina katsomoon, mutta joukkueen sisällä jokainen jäsen tietää mikä miehen arvo on ollut joukkueelle. Kaikin puolin erittäin hieno mies, jota meidän joukkueemme jää kovasti kaipaamaan, päävalmentaja Aleksi Lammi sanoitti.