Kapteeni Kailiala ratkaisi avausfinaalin jatkoajalla: ”Oltais voitu voittaa jo varsinaisellakin peliajalla”

Miko Kailiala pääsi juhlimaan finaaleiden avausvoittoa vierasyleisön edessä. Kuva: Esa Takalo

Miko Kailiala pääsi juhlimaan finaaleiden avausvoittoa vierasyleisön edessä. Kuva: Esa Takalo

TPS onnistui erinomaisesti pelisuunnitelmassaan perjantaina pelatussa miesten F-liigan avauspelissä Nokian KrP:ta vastaan, ja voitti pelin 4-3 jatkoajalla. TPS ryösti samalla KrP:n kotiedun sarjassa.

Jatkoaikasankari Miko Kailiala ehti vastailla jo useille medioille ennen Pääkallon uteluita, ja kyseli, että tuleeko samoja kysymyksiä.

Jos ei kysymyksissä ollut suurempia yllätyksiä tarjolla, niin ei kyllä TPS:n peliesityksessäkään. Se piti KrP:n pois pallosta varsinkin kaksi ensimmäistä erää, ja puolusti muutenkin totutun hyvin. Varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä se loi enemmän maalipaikkojakin, jota voi pitää pienenä yllätyksenä lähtökohtiin nähden.

– Kyl me tämmösiä pelejä näistä halutaankin varmaan. Oltiin omassa jutussa ihan hyviä ja mun mielestä oltais voitu voittaa jo varsinaisellakin peliajalla, mutta kyl tääkin kelpaa, Kailiala sanoitti Raholan pelikentällä.

Kolmoserässä nähtiin jonkinlainen muutos, sillä KrP sai vyörytettyä enemmän hyökkäyksiä TPS-päätyyn. Sen myötä se sai myös tasoitusmaalin aikaiseksi päätöskympillä.

– Paha sanoa tosta penkiltä, et tarvis kattoa videolta ensin, mutta ehkä siinä oli sitä, että he alkoivat mennä ylöspäin sellaisista paikoista, joista eivät pari ensimmäistä erää menneet tai uskaltaneet mennä.

– He rupesivat laittamaan palloa ylös vähän pienemmistä raoista ja sai vähän meidän pakkaa liikkumaan, mutta tehdään vähän tarkennuksia omaan peliin, niin ollaan sunnuntaina vielä parempia.

Kailiala ratkaisi pelin jatkoajalla, kun sitä oli pelattu vain 21 sekuntia ja hiljensi kovaäänisen Raholan kotiyleisön (987 katsojaa). Lauri Stenfors nousi tyhjälle oikealle kaistalle ja siellä oli runsaasti tilaa. Konkaripakki pelasi pallon tarkalla syötöllä maalin eteen, josta Kailiala ei epäonnistunut.

Kuvio vaikutti sovitulta.

– Siellä kaverin puolustajat jonkun verran seuraa miestä ja kyllä oli vähän puhetta, että sinne saattaa tilaa syntyä. Lauri sinne meni ja antoi hyvän hyvän passin, niin oli kiva pistää tyhjiin, laituri kiitteli.

Osui Kailialan peliin yksi harvinainen epäonnistuminenkin. Erinomainen rankkarilaukoja epäonnistui ohittamaan KrP-vahti Miro Tuomalan toisessa erässä. Tällä kaudella melko vähän pelannut Tuomala nollasi Kailialan myös runkosarjan lopun rankkarikisassa, mutta silloin Kailiala osui myös kerran.

Tilanne on nyt siis kaksikon välillä tämän kauden osalta 2-1 Tuomalalle.

– Nyt tuli tehtyä vähän scouttausta ja harvoin mulla on valmiiksi mietittyä, että mitä mä teen. Nyt oli, ja ei tuu kyl uudestaan enää ”maalattua” ratkaisuja, et kyllä siitä olis pitänyt laittaa pallo maaliin.

TPS:n esitys oli niin tasapainoinen ja TPS:lle luontainen, että muutoksia ei tarvinne tehdä pahemmin sunnuntaina klo 15 pelattavaan toiseen finaaliin Turussa.

– Taikuri ei kerro temppujaan, mutta voi olla, et joku kani tulee hatusta, tai sitten ei tuu.

– Eiköhän me jatketa aika pitkälti samalla tavalla, Kailiala veisteli.