KrP ja TPS jatkoivat voitokkaita otteitaan välierissä – jompi kumpi nappaa historiansa ensimmäisen Suomen mestaruuden

Mikko Hautaniemen maali vei TPS:n finaaleihin. Kuva: Anssi Koskinen

Esport Oilers ja Nokian KrP kohtasivat perjantaina neljännen kerran miesten F-liigan välierien merkeissä Tapiolassa. KrP voitti pelin 10-6 ja pelaa F-liigan finaaleissa tänä keväänä.

Ottelun avauserä oli melko tasainen, ja erätauolle olisi menty 3-3-luvuissa, ellei Henri Johansson olisi iskenyt vieraat 4-3-taukojohtoon 13 sekuntia ennen summeria. Toinen erä noudatteli sarjasta tuttua kaavaa, ja KrP vei sen nimiin maalein 2-0.

Oilers sai hyvän vireen kolmoserän alkuun, ja se tuli ensin kahden maalin päähän. Sen jälkeen Johansson vei vieraat 7-4-johtoon. Oilersin tiukka pyöritys johti Markus Markkolan ja Rasmus Kainulaisen perättäisiin osumiin, ja kotijoukkue pääsi maalin päähän.

KrP:n vastaiskussa Oilers-pelaaja kuitenkin ohjasi pallon epäonnekkaasti omiin, ja kotijoukkueen paras pelivaihde kaikkosi. Vieraat naulasivat kahdesti vielä tyhjiin, eikä Oilers onnistunut enää maalinteossa.

KrP:n hahmoja olivat 4+1 iskenyt konkari Johansson, sekä peliä hienosti rakentanut Nico Jonaeson (1+0, +6). Selkein ero tulikin kakkosviisikoiden pelissä, kun KrP:lta sen lukemat näyttivät +5 tai +6 oli Oilersin vastaavalla samoja lukemia toisin päin. Miro Tuomala torjui erinomaisesti KrP-maalilla kopaten 26 laukausta ja pitäen joukkuetta pystyssä vaikeilla hetkillä.

KrP pääsi nyt historiansa toisen kerran SM-finaaleihin voitoin 4-0. Ensimmäinen kerta oli viime vuonna, jolloin se taipui Classicille. Joukkueella ei ole Suomen Cupin tai Salibandyliigan mestaruuksia ennestään.

Tapiolan ottelusta lisää myöhemmin

TPS ja Happee pelasivat neljännen välieräpelinsä Jyväskylässä. Ottelun alku antoi ehkä odottaa maalirikkaampaa peliä, sillä TPS johti alle 12 minuutin pelin jälkeen 2-1. Seuraava maali nähtiin kuitenkin vasta kolmoserässä, kun Eppu Suhanto toi Happeen tasoihin.

Viimeisen kympin alussa TPS:n Mikko Hautaniemi osui siirretyn rangaistuksen aikana ja se jäi ottelun 3-2-voittomaaliksi turkulaisten eduksi. Tehokkain pelaaja oli pudotuspelien pörssikärki Miko Kailiala (1+1).

TPS eteni finaaleihin historiansa toisen kerran ja voitoin 4-0. Miesten joukkue taipui Classicille keväällä 2019. Myöskään TPS:n miehillä ei ole ennestään Suomen mestaruutta tai Suomen Cupin voittoa.