KrP:n Rantala pelaa vahvaa finaalisarjaa ja ei jätä kiviä kääntämättä itsensä kehittämisessä: ”Pyysin kaikki mahdolliset statsit mitä saa”

Joona Rantala iski kaksi maalia kolmannessa finaalissa. Kuva: Esa Takalo

Joona Rantala iski kaksi maalia kolmannessa finaalissa. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP otti vakuuttavan 7-3-kotivoiton miesten F-liigan kolmannessa finaalissa Raholassa.

Alku ei ollut mairitteleva, sillä TPS karkasi avauskympillä 2-0-johtoon. KrP tuli kuitenkin tasoihin vielä avauserässä. Toisen erän alkuun TPS tuli vahvasti, ja käväisi vielä 3-2-johdossa. KrP sai kuitenkin kaksi perättäistä ylivoimaa, tasoitti ja loppupeli oli käytännössä kotijoukkueen heiniä hyvin vahvasti.

– Joo ei tultu hyvin pelin alkuun. 2-0 ei oo hyvä lähtö. Se miten siitä pystyttiin nousemaan, ja toka ja kolmas erä pelaamaan, niin siitä pitää jatkaa, 2+1 nakuttanut ja +4 kirjauttanut Joona Rantala summasi pelin jälkeen vaisun alun.

Sarjassa on ollut paljon tunnetta. Heti pelin alkuun KrP protestoi vahvasti, kun TPS ei saanut jäähyä, eikä se saanut rankkaria, kun TPS-pelaaja pelasi melko selkeästi maasta puolustuspäässä. Se ehkä vähän sekoitti joukkueen peliä, sillä TPS iski melko nopeasti sen jälkeen johtomaalin.

On sarjassa muutenkin ollut tunnerikasta tapahtumaa. Kakkospelissä KrP:n Lauri Alkki ajettiin ulos, ja kahden KrP-pelaajan tapaukset olivat kurinpidossa ennen kolmospeliä. Tiistainakin heilui punakortti, mutta Olli Laineen ulosajo peruttiin. KrP oli varsinkin sunnuntain Turun pelissä pinteessä jäähyjen ja ulosajon vuoksi.

Jos se oli sarjan avauspelissä perjantaina kohmeessa, niin nyt se on saanut käännettyä vaikeudet ja tunnerikkaat tapahtumat voimavaraksi.

– Tietyllä tavalla joo. Varsinkin se Turun pelin ensimmäinen erä. Siinä oli aika paljon tapahtumia. Siinä erätauolla otettiin jätkät kasaan kopissa ja puhuttiin. Pystyttiin kääntämään se voimavaraksi. Ei se ainakaan huonosti ole vaikuttanut, että on ollut vähän kurinpitoa ja muuta. Ollaan pystytty kääntämään se oikeaksi energiaksi, Rantala pohti.

Rantalan johtama KrP:n ykkönen on ollut vahva kahdessa viime pelissä. Se on nollannut TPS:n ykkösen kahdesti, ja plus-merkintöjä on tullut molemmissa peleissä mukavasti.

Rantala itse on esiintynyt vahvasti hyökkäyksessä ja puolustuksessa.

– Meillä on tosi hyviä jätkiä tossa. Sehän sen pohjan rakentaa. Meidät on aika hyvin roolitettu siihen, että Laakso (Mikko) tuossa karvaa ja juoksee ja tekee maaleja sieltä. Kovanen (Joonatan) on tasapainottava pelaaja ja tosi hyvä laukaus löytyy. Mäkinen (Miska) on ihan selkeästi nouseva pakki, ja aina välillä hyökkääjän paikallakin. Ukkonen (Eemil) sitten taas puolustaa tosi hyvin.

– Itellä on siinä, jos vertaa parin vuoden takaiseen, aika ”epä-joonarantalamainen” rooli. Aika puolustavakin rooli välillä, ja yritän toimia sen mukaan mitä se peli tarjoaa.

KrP hallitsi kahta viimeistä erää pallollisesti. Se iski suuren osan maaleistaan lopulta melko kaukaa.

– Tepsi puolustaa tosi hyvin keskustaa, että sinne on tosi vaikea päästä, jos vertaa vaikka Oilers-välierään tai OLS-puolivälierään. Tuplasti vaikeempi päästä sinne keskustaan ja A-sektorin maalipaikoille. Pitää pystyä laukomaan vähän kauempaa. Onneksi meillä on joka kentässä jätkiä, jotka pystyy vetään sieltä.

– Tänään lauottiin ja pitää jatkaa sitä, koska Tepsiä vastaan herkästi menee siihen, että on muutama veto vain. Esimerkiksi siinä ekassa pelissä. Tosi vähän oli laukauksia.

KrP:n kohdalla on puhuttu paljon datan käytöstä. Kuuleman mukaan juuri Rantala on ollut hyvin kiinnostunut Floorball Scannerin tarjoamista tilastoista ja datasta ylipäänsä.

– Tykkään niistä kyllä. Kun Kajoksinen tuli kesällä jengiin niin pyysin kaikki mahdolliset statsit mitä saa. Jos kokee, että on pelannut vähän huonon pelin, ja tulee vaikka 0+0 ja tehotilastoon miinuksia. Sitä kautta voi hakea kokonaiskuvaa

– Ei se mikään totuus ole missään nimessä, mutta pystyy hyvin käyttämään oman pelin parantamiseen.

Seuraava peli mitellään perjantaina Turussa. KrP johtaa nyt sarjaa 2-1, ja Suomen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

– Veikkaan, että jatkuu sellainen tiukka puolustuskamppailu. Kyllä mekin ollaan aika hyvin pystytty puolustamaan, että ei liikaa ole tullut niitä 5v5-maaleja omiin. Kuten tiedetään niin kaveri puolustaa hyvin.

– Veikkaan, että ei ihan kauheasti tule maaleja kuitenkaan. Katotaan jos saatais taas joku maali enemmän tehtyä.