Laura Rantanen ratkaisi jatkoajalla – TPS on Suomen mestari!

TPS voitti toisen perättäisen SM-kullan. Kuva: Esa Takalo

Classic ja TPS pelasivat lauantaina neljännen naisten F-liigan finaalin Bläk Boksissa. TPS voitti pelin jatkoajalla maalein 6-5 ja finaalisarjan voitoin 4-0.

Tasaisessa avauserässä Classic puolusti erinomaisesti, ja pystyi pitämään TPS:n aisoissa. Erässä nähtiin lopulta vain yksi maali, kun Johanna Homi laukoi kaukaa, ja laukaus upposi Noora Vuorelan selän taakse. Syötön tarjoili Alma Laitila. Näin ollen kotijoukkue pääsi tauolle 1-0-johdossa.

Toinen erä aloittiin TPS:n ylivoimalla. Ajassa 21.30 Milla Nordlund oli vapaana ja naulasi TPS:n avausmaalin. Nelisen minuuttia myöhemmin Seraina Fitzi maalasi maalin edustalta ja TPS johti peliä 2-1. Classic tuli tasoihin ajassa 28.11, kun Meri Jokisen tarkka laukaus upposi alakulmaan.

Toisessa erässä nähtiin vielä yksi osuma, kun Nordlund viimeisteli Ina Lemisen esityöstä TPS:n 3-2-erätaukojohtoon. Classic sai hyvän alun kolmoserään. Ensin Sofia Lappalainen tasoitti viiden minuutin pelin jälkeen ja minuuttia myöhemmin Natalia Pitkäkangas vei Classicin johtoon.

Päätöskympin alkuminuuteilla Meri-Helmi Höynälä tasoitti. Viimeisen vitosen alussa Homi iski Classicin johtoon. Johto kesti kuitenkin vain 13 sekuntia, kun Henrika Maikola tasoitti. Lisämaaleja ei nähty ja peli eteni jatkoajalle tilanteessa 5-5.

Voittomaalin iski TPS:n Laura Rantanen ajassa 68.41. TPS:n kausi liigassa oli virheetön. Se voitti kauden kaikki liigapelit.

Pääkallo kertoo lisää ottelusta myöhemmin.