LNM kaatoi ErVin toistamiseen ja jättiseuran putoaminen on enää tappion päässä – FBC Turku jatkaa liigassa

Liminka juhli toistamiseen ErVin kustannuksella. Kuva: Ari Arola

Liminka juhli toistamiseen ErVin kustannuksella. Kuva: Ari Arola

EräViikingit ja Limingan Niittomiehet kohtasivat keskiviikkona Helsingissä liigakarsinnan kolmannen ottelun merkeissä. LNM voitti pelin maalein 7-5 ja on voiton päässä F-liigasta.

Avauserässä osuivat molemmat joukkueet. ErViltä verkkoa heilutti Mika Moilanen ja LNM:ltä ottelun sankari Iiro Savela. Päätöserään lähdettäessä ErVi kuitenkin johti ottelua 3-2.

Jussi Mettovaara toi LNM:n tasoihin kolmannen erän ensimmäisellä kympillä. Toisen kympin alussa Savela osui rankkarista ja Eerik Lukkari lisäsi Limingan johtoa ylivoimalla. Tommi Rosendahl melko pikaisesti tilanteeksi 4-5. Tämän jälkeen Savela osui ensin siirretyn rangaistuksen aikana ja vielä tyhjiin. Joona Alatorvisen kavennus ilman maalivahtia jäi laihaksi lohduksi kotijoukkueelle.

Savelan (4+1) lisäksi isäntien Rosendahl (2+2) oli pistevireessä. LNM johtaa sarjaa nyt 2-1 ja lajin jättiseura EräViikinkejä huomattavasti pienempi seura on vain voiton päässä F-liigasta. Sarja on katkolla lauantaina Limingassa.

Toisessa karsintasarjan ottelussa FBC Turku voitti M-Teamin Helsingissä jatkoajalla maalein 4-3 ja jatkaa voiton myötä ensi kaudella F-liigassa. Joukkue hoiti sarjan nimiinsä voitoin 3-0.

Pelissä FBC käväisi kahden maalin johdossa kolmoserän alussa, mutta M-Team tuli tasoihin. FBC johti 3-2, mutta senkin M-Team kiri kiinni. Jatkoajalla ajassa 66.03 Aleksi Havia iski pelin voittomaalin.

FBC:ltä Nikolas Laaksonen syötti kolme maalia ja Tiimiltä Eetu Sorvali osui kahdesti.