Maaliskuun pelaajat pääsarjoissa valittiin – ”Oli ottelusarjan aikana täysin pitelemätön”

Aaro Astala oli lennossa maaliskuussa. Kuva: Esa Takalo

Aaro Astala oli lennossa maaliskuussa. Kuva: Esa Takalo

Esport Oilersin Aaro Astala ja Classicin Juulia Kataja ovat F-liigan kuukauden pelaajat. Divarista valinta osui LNM:n Eemil Äijälään.

F-liigan maaliskuun pelaajien valinnan suorittivat tuttuun tapaan maajoukkuevalmentajat. Astala iski puolivälierissä neljässä ottelussa pisteet 7+10=17 ja oli johtavassa roolissa, kun Oilers voitti puolivälierissä Classicin. Astalan plus/miinus-tilasto näytti otteluiden jälkeen lukemaa +20.

– Aaro Astala oli tuon ottelusarjan aikana täysin pitelemätön. Haastoi, rakensi paikkoja ja laittoi palloa maaliin kovalla prosentilla, miesten maajoukkueen päävalmentaja Esa Jussila perusteli F-liigan tiedotteessa.

Classicin maalivahti Juulia Kataja pelasi maaliskuun aikana 10 pudotuspeliottelua, joista Classic voitti kahdeksan. Katajan torjuntaprosentti oli 75,97. Classic kohtaa naisten liigafinaaleissa TPS:n.

– Katajalla on vahva playoff-kuukausi alla. Hän oli jo puolivälieräsarjassa SaiPaa vastaan Classicin vaikeina hetkinä joukkueen tasapainottavin pelaaja. Välierissä vakuuttavat otteet jatkuivat, Kataja oli yksi ratkaiseva tekijä siinä, että Classic pelaa finaaleissa, naisten maajoukkueen päävalmentaja Lasse Kurronen perusteli.

Miesten Divarissa kuukauden pelaajan äänestivät joukkueiden päävalmentajat, ja maaliskuussa valinta osui Limingan Niittomiesten Eemil Äijälään. Hän kokosi F-liigakarsinnan ensimmäisessä vaiheessa viidessä ottelussa tehot 3+7, kun LNM kukisti SaiPan otteluvoitoin 3-2. Liminkalaiset olivat ottelusarjassa jo 0-2-tappiolla. Liigakarsinnan toisessa vaiheessa LNM kohtaa EräViikingit, ja ottelusarjan voittaja saa paikan ensi kauden F-liigaan.