Oilersin päävalmentaja Aleksi Lammi: ”Meillä on porukka niin rikki kuin rikki voi olla”

Oilersin välieräsarjaan ei mahtunut paljoa ilon hetkiä. Kuva: Esa Takalo

Oilersin välieräsarjaan ei mahtunut paljoa ilon hetkiä. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP kaatoi Esport Oilersin perjantaina Tapiolassa luvuin 10-6. Täten se jatkaa miesten finaaleihin välierävoitoin 4-0.

Oilers sai peliin hyvän lähdön, mutta se ei päässyt avauserässä johdossa tauolle. Toinen erä oli sille jälleen vaikea. Kolmannessa oli saumoja taistella voitosta, mutta kiri tyrehtyi hieman epäonnekkaaseen omaan maaliin.

Kohtuullisen selkeistä lukemista huolimatta ottelu oli kokonaisuutena Oilersin paras sarjassa.

– Parempi esitys joo, Aleksi Lammi aloitti Tapiolassa pelin jälkeen.

– Jos nopeasti summaa koko ottelusarjaa niin ensimmäiset viisi erää oltiin todella telineissä ja sen jälkeen parannettiin. Tää oli aika tuttu kaava. Hyvä startti, eikä päästy siltikään johdossa erätauolle. Vaikee toinen erä ja kolmannessa tultiin taas siihen maalin päähän ja halpa omiin. Lopussa se sitten ratkesi.

Puolivälierissä Classicia vastaan Oilersin vahvuus oli hyvä puolustuspeli ja vaaralliset vastaiskut. Välierissä joukkueesta ei saatu läheskään samaa irti.

– Ihan ehdottomasti samaa mieltä. Vaikea sanoa mistä johtu. Meillä on porukka niin rikki kuin rikki voi olla ja valitettavasti se näkyi jo Classic-sarjan neljännessä pelissä. Valitettavasti ei saatu kerättyä parasta terää tähän ottelusarjaan.

Mitä tämä rikki oleminen tarkoittaa tarkalleen?

– No ei tuossa tarvitse kuin vähän vilkuilla meidän jätkiä niin aika harva siellä on lähimainkaan täydessä kunnossa.

Niin. Oilersilla oli pulmia varsinkin puolustuspään kokoonpanon osalta. Viimeisessä pelissä sillä oli pakissa joukkueen runkosarjan tehokkain pelaaja Heikki Iiskola. Marko Juselius ei ole pelannut peliäkään ja Ilari Talvitie vain hyvin vähän pudotuspeleissä. Perjantaina puuttui myös Jesperi Lindfors.

Sen lisäksi esimerkiksi tähtihyökkääjä Rasmus Kainulainen pelasi pitkän loukkaantumisen jälkeen selkeästi puolikuntoisena. Muiden terveydentilasta ei ole sen tarkempaa tietoa.

– Poissaolojakin oli ja totta kai me raavittiin ja teipattiin kasaan kaikki ketkä irrotettavissa oli.

KrP meni sarjassa menojaan, mutta kokoonpano-ongelmien vuoksi isompien reagointien osalta oli selkeästi haastavaa.

– Totta kai se vaikeutti kokoonpanomuutoksien osalta, mutta kyllä me mun mielestä jo ensimmäisen pelin jälkeen reagoitiin. Ja reagoitiin osuvasti. Ensimmäisessä pelissä KrP murskas meidät järjestäytyneellä hyökkäyspelaamisella ja juostiin perässä.

– Toisessa pelissä parannettiin, mutta ihan rehellisyyden nimissä ei meillä ollut työkalupakissa eväitä KrP:n kaatamiseen. Kaveri puolusti paremmin. Kaveri hyökkäsi paremmin. Kaveri oli erikoistilanteissakin parempi. Silloin lopputulos on tää, Lammi antoi tunnustuksen vastustajalleen.

Oilers pelaa vielä pronssista Happeeta vastaan. Vaikeaan kauteen on osunut muun muassa valmentajavaihdos, joten mitali varmasti maistuisi kauden jälkeen.

– Totta kai karvaalla mielellä tämän jälkeen, mutta kyllä me halutaan pelata se ennen kaikkea toisillemme ja tälle ryhmälle. Tää kausi on ollut aikamoista tunteiden vuoristorataa. Ylä- ja alamäkiä, ja totta kai me halutaan päättää kausi voittoon. Ei siitä ole kahta kysymystäkään, Lammi linjasi.