TPS aloitti hyvin, mutta taantui – KrP selkeään kotivoittoon finaaleissa

KrP esiintyi tiistaina vahvasti kotikentällään. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP ja TPS mittasivat toisiaan tiistaina miesten F-liigan kolmannessa finaalissa Tampereen Raholassa 1037 katsojan edessä. KrP voitti pelin 7-3 ja johtaa finaalisarjaa 2-1.

Ottelun avausmaalia ei tarvinnut odotella montaa minuuttia. TPS:n kolmonen käänsi peliä hyvin nopeasti, ja hyökkäyksen päätteeksi Aleksi Ahokas laukoi tarkasti alakulmaan ja TPS:n 1-0-johtoon ajassa 3.15. Pari minuuttia myöhemmin TPS iski jälleen. Waltteri Vesterinen heitti pallon maalille puolesta kentästä, ja Mikko Hautaniemi ohjasi kuulan maalin kattoon ilmasta.

Toisen kympin edetessä KrP sai muutamia hyviä pallollisia vaihtoja ja pyörityksiä. Yksi niistä päättyi maaliin, kun Joona Rantala laukoi kulmavaparin ansioi kavennusmaalin ajassa 15.31. Seuraavassa vaihdossa tuli jälleen KrP:n kulmavapari, josta tällä kertaa Nico Jonaeson laukoi kimmokkeen kautta 2-2-tasoituksen ajassa 16.21.

Ensimmäinen erä oli melko hektinen ja tapahtumarikas. Molemmilla joukkueilla oli paljon asiaa erinäisistä tuomioista, joten tunnetasokin oli melko korkea. TPS oli avauserässä edellä ja loi enemmän vaarallisia paikkoja. KrP kyllä paransi toisella kympillä peliään, mutta varsinkin alussa se keskittyi tuomaritoimintaan melko voimakkaasti. Se myös kyseenalaisesti jätti antamatta TPS:lle pallon fair play-hengessä, kun Hautaniemi heitti rikkinäisen pallon kentältä.

Toisessa erässä oli jälleen TPS:n vuoro iskeä ensin. TPS:n kakkonen käänsi erinomaisesti nopean vastaiskun, jossa paikka pelattiin Hautaniemelle. Kolossi tinttasi siivestä TPS:n taas johtoon ajassa 21.50. Tämän jälkeen alkoi tapahtua.

Ensin TPS:n Lauri Stenfors otti kahden minuutin jäähyn, ja KrP pääsi ylivoimalle ajassa 23.27. Ylivoima ei tuottanut tulosta, vaikka KrP:n Joona Rantala yritti iskeä palloa maalin lähes viivalta. TPS-pakki Olli Laineelle näytettiin jo punakorttia kahinatilanteesta, mutta videotarkistuksen jälkeen tuomio peruttiin. Laine sai kuitenkin 2+10 minuutin jäähyn epäurheilijamaisesta käytöksestä.

KrP:n toinen ylivoima ei enää erehtynyt. Henri Johansson laukoi 3-3-tasoitusmaalin ajassa 26.00. KrP sai ylivoiman jälkeen vahvan pallollisen otteen pelistä. Ajassa 34.47 Rantala vei KrP:n ensi kertaa johtoon visuvaparin jälkeen. Rantalan tarkka kuti upposi verkkoon kohtuullisen kaukaa.

Alkuun erä näytti TPS:n heiniltä, mutta jäähysekoilun jälkeen ja Laineen kympin myötä ote siirtyi selkeästi KrP:lle. Nokialaisjoukkue loi enemmän paikkoja, mutta maalivahti Oskari Fäldenin johdolla joukkue puolusti ansiokkaasti.

Kolmoserässä KrP jatkoi vahvasti. Seitsemän minuuttia oli pelattu seitsemisen minuuttia, kun KrP käytti kulmavaparin hyväkseen. Jonaeson laukoi tällä kertaa tarkasti alakulmaan, ja KrP pääsi 5-3-johtoasemaan. Pari minuuttia myöhemmin TPS:n kakkonen pyöritti pitkään KrP-päädyssä. Ajassa 49.42 Olli Arkkila nappasi kahden minuutin jäähyn ja TPS sai pelin ensimmäisen ylivoimansa.

TPS ei päässyt ylivoimalla rimaa lähemmäksi, ja KrP sai jopa kaksi hyvää maalipaikkaa alivoimalla, mutta viimeisellä kympille lähdettäessä KrP johti kahdella maalilla. Ajassa 52.51 Miska Mäkinen heitti pallon maalille, ja Joonatan Kovanen ohjasi KrP:n 6-3-johtoon.

Ajassa 54.33 TPS otti aikalisän. Vierasjoukkue haki tasoitusta ilman maalivahtia, ja ajassa 55.39 se näkyi omassa päässä, kun Juuso Ahola iski tyhjiin 7-3. Loppua kohden näytti siltä, että TPS:n puhti loppui. Mitä pidemmälle peli eteni, sen enemmän KrP oli edellä. Parjatun 5v6-pelin KrP hoiti lopussa tyylikkäästi, ja oli pelissä parempi.

KrP oli pelissä monella mittarilla parempi. Tehomiesten lisäksi Miro Tuomala päihitti virkaveljensä maalivahtipelissä. Voiton myötä KrP johtaa sarjaa 2-1. Sarja jatkuu perjantaina Turussa.