TPS:lle toinen finaalivoitto – Nordlund rikkoi pudotuspelien piste-ennätyksen kahdeksassa pelissä

TPS:n Milla Nordlund on naisten liigan uusi ennätysnainen. Kuva: Anssi Koskinen

Classic emännöi TPS:aa naisten F-liigan toisessa finaalissa sunnuntaina Lempäälässä. TPS haki vieraskentältä 8-4-voiton ja johtaa sarjaa nyt voitoin 2-0.

Avauserässä Classic esiintyi hyvin ja puolusti pallon kanssa sekä ilman huomattavasti paremmin kuin lauantain avausfinaalissa. Avauserään tapahtui yksi Classicin avausvirhe, jonka seurauksena Milla Nordlund tarjosi maalipaikan Laura Rantaselle, joka naulasi erän ainoan maalin. Avauserässä maalipaikkoja ei ollut liiaksi kummassakaan päässä.

Toiseen erään TPS:n ykkönen tuli hurrikaanin tavoin. Nordlund ja Rantanen leipoivat Classic-puolustuksen solmuun, ja tällä kertaa ensiksi mainittu viimeisteli 2-0. Pari minuuttia myöhemmin Rantanen teki ottelun toisen maalinsa ja tälläkin kertaa syötön tarjosi Nordlund.

Erässä nähtiin vielä neljäs TPS-osuma, jonka viimeisteli Jenna Saario. Nordlund keräsi tähänkin osumaan syötön ja samalla syntyi liigahistoriaa. Nordlundin kevään 2023 saldoksi kohosi 15+15, jolla hän ohitti Petra Mäntysen 20 vuotta vanhan yhden kevään pudotuspelien piste-ennätyksen (17+12). Kahden erän jälkeen TPS johti 4-0 ja Classicin huippupaikat olivat vähissä.

Kolmas erä oli Classicin kannalta numeraalisesti paras. TPS osui vielä neljästi, joista kaksi tyhjiin. Classic kuitenkin osui myös neljästi, joista kaksi ilman maalivahtia.

Tamperelaiset saivat näin ollen tärkeitä onnistumisia, sillä varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä sillä oli vaikeuksia saada huippupaikkoja luoduksi. Kokonaisuutena Classic paransi roimasti lauantain avauspelistä. Joka tapauksessa TPS oli ykköskenttänsä johdolla ottelussa parempi osapuoli.

Ottelun hahmo oli tietysti Milla Nordlund (1+4), joka syötti päätöserässä vielä yhden ylivoimamaalin ja kokonaissaldo on nyt 15+16 kahdeksaan peliin. Laura Rantanen iski pisteet 2+1.

Sarja jatkuu keskiviikkona Turussa. Suomen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.