TPS:n toisen erän ryhtiliike ei riittänyt – KrP voiton päässä mestaruudesta

KrP otti finaalisarjan kolmannen voiton perjantaina. Kuva: Anssi Koskinen

TPS ja Nokian KrP mittelivät perjantaina miesten F-liigan neljännessä finaalissa Turun Kupittaalla. 2023 katsojaa näki, kun KrP otti finaalisarjan kolmannen voiton lukemin 7-3.

Ottelu alkoi melko tasaisissa merkeissä, ja molemmissa päissä oli paikkoja. Avausmaalin leipoi hyvin peliin sisään tullut KrP:n kakkonen, joka leipoi maalin pitkän hyökkäyksen ja sen jälkeisen tilanteenvaihdon jälkeen. Olli Arkkila syötti ja Nico Jonaeson sijoitti vieraat johtoon ajassa 8.47.

KrP sai maalin jälkeen entistä paremmatta otetta pelistä. Toisella kympillä KrP-ykkönen pyöritti, ja Joona Rantalan kuti upposi TPS-maalin yläkulmaan. Erässä ei nähty enempää maaleja.

KrP otti erässä vahvan hallinnan ensimmäisen maalin jälkeen, ja olisi voinut osua kolmannenkin kerran. TPS:lla oli hyvän alun jälkeen vaikeuksia saada kunnollisia hyökkäyksiä. Se teki myös pallollisia virheitä liikaa jopa omassa päässä KrP-prässin alla. Ykkösviisikko onnistui hyvin turkulaisilta, mutta ei onnistunut maalinteossa.

Toisen erän avausmaali syntyi TPS:n täydellisestä lahjasta. Janne Nurmisen harhasyöttö napsahti suoraan Simo Paulaharjun lapaan, joka latasi pallon TPS-verkkoon ajassa 25.19. Maali oli KrP:n kolmosen ensimmäinen finaalisarjassa. Vain 42 sekuntia myöhemmin TPS sai myllyä KrP-päätyyn, mutta laukaus osui tolppaan. KrP käänsi nopeasti, ja Mikko Laakso maalasi KrP:n 4-0-johtoon. TPS käytti tilanteessa aikalisänsä.

TPS:n tuska helpotti ennen pelin puoliväliä. Avauserässä vielä yskähdellyt kakkosviisikko pyöritti pallon päädyn kautta, ja Mikko Hautaniemi löysi Olli Laineen, joka naulasi kavennuksen ajassa 29.18. TPS jatkoi tämän jälkeen hyvin. Ajassa 30.56 Hautaniemi rysäytti pallon toistamiseen verkkoon, ja ajassa 30.56 oli KrP:n aikalisän vuoro.

TPS:n vahva ote ei hellittänyt, vaan se hallitsi pallollista peliä tämän jälkeen selkeästi, ja loi jatkuvasti uhkaa. Ajassa 35.41 se tuli jo maalin päähän, kun Waltteri Vesterinen laukoi tarkasti melko kaukaa. Enempää maaleja ei syntynyt, vaikka TPS vei peliä tämän jälkeenkin. Kolmoserään mentiin KrP:n 4-3-johdossa.

Toinen erä olikin heikosta alusta huolimatta turkulaisten. TPS sai pallollisen pelin haltuunsa ja vei peliä kuten ottelun alussa, mutta nyt se iski myös maaleja. Kotiyleisökin heräsi joukkueen mukana, mikä antoi oletettavasti lisävirtaa. TPS:n kakkoselta erä oli vahva, sillä se vei oman pelinsä 3-0. KrP:n oma peli taasen sekosi melko pahasti, eikä aikalisä kääntänyt tilannetta paremmaksi.

Kolmoserän alkuun tarkistettiin jälleen yksi riketilanne videolta, mutta se ei johtanut ulosajoon. Toisella minuutilla KrP:n kakkonen pääsi vastaiskuun. Kim Hyrkkösen laukaus löysi lopulta TPS-maaliin, ja KrP johti peliä 5-3 ajassa 41.26.

KrP oli paremmalla pelipäällä kuin kakkoserässä. Ykkönen myllytti pitkään, ja Miska Mäkisen oivallus löysi Laakson maalin edustalta, josta laituri sijoitti KrP:n 6-3-johtoon. KrP:lle avautui erinomainen sauma lisäosumiin, kun Peteris Trekse nappasi kaksiminuuttisen ajassa 50.55. TPS pelasi kuitenkin loistavan alivoiman ja kesti ilman takaiskuja.

Viimeiselle vitoselle mentäessä TPS lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia. Kuten viime pelissäkin Juuso Ahola karkasi maalintekoon ja iski tyhjiin 7-3.

KrP johtaa sarjaa nyt 3-1. Sarja ja Suomen mestaruus on katkolla sunnuntaina sen kotikentällä Raholassa.