KSML: Happeella vaikeuksia harjoitusvuorojen maksujen kanssa

Happeen tilanne harjoitusvuorojen osalta näyttää hankalalta. Kuva: Esa Jokinen

Happeen tilanne harjoitusvuorojen osalta näyttää hankalalta. Kuva: Esa Jokinen

Keskisuomalainen kertoi maanantaina uutisessaan, että F-liigaseura Jyväskylän Happeella on vaikeuksia saada ensi kauden harjoitusvuoroja.

Uutisessa Jyväskylän liikuntajohtaja Anne-Leena Sahindahl kertoi, että se ei myönnä talvivuorojen haussa liikuntavuoroja seuroille, joilla on hoitamattomia maksuvelvotteita. Happeelta puuttuu maksusuunnitelma, joka sen olisi tehtävä Instrumin kanssa. Kaupunki on laittanut jälkiperintään 18 000 euroa seuran laskuja. Edellinen suunnitelma raukesi lokakuussa maksamattomana.

Happeen alle liittynyt Floorball Club Dux ry on jäämässä myös vuorojaon ulkopuolelle, eikä seura ole tehnyt maksusuunnitelmaa tai hakenut lisäaikaa laskuille. Laskuja on siirtynyt perintään, ja yksi on jo kirjattu luottotappioksi.

Sahindahl sanoi jutussa, että seuroilla voi olla velkaa kaupungille, mutta raja tulee vastaan jos maksusuunnitelmia ei toteuteta. Kyse on tasapuolisuudesta muita seuroja kohtaan.

Keskisuomalaisen artikkelia oli päivitetty myöhemmin, ja sen perusteella Happee sai kuin saikin ensi kaudelle harjoitusvuoroja, mutta Floorball Club Dux ry ei. Happeen puheenjohtaja Vesa Pölkki sanoin seuran maksavan maksujaan takaisin koko ajan.

– Joka kuukausi lyhennetään vanhaa velkaa pois niin kauan kuin velka on pois.

Hän antoi myös palautetta kaupungille.

– Kaupungin henkilöt voisivat vastata puheluihin eivätkä jättää vastaamatta ja soittamatta takaisin.

Happeen tilannetta ruodittiin aiemmin huhtikuussa pääkirjoituksessa

Artikkelia päivitetty 10.5. klo 21 ja 11.5. klo 12. Happee toimitti paperit myöhemmin ja asia raukesi toistaiseksi Happee ry:n osalta.