Muutosneuvottelut ohi Salibandyliitossa – 4,5 henkilötyövuotta vähenee

Kuvituskuva: salibandy.fi

Kuvituskuva: salibandy.fi

Salibandyliiton muutosneuvottelut saatiin päätökseen tällä viikolla. Niiden seurauksena vähenee 4,5 henkilötyövuotta.

Muutosneuvotteluiden taustalla olivat taloudelliset tappiot. Osin koronapandemian myötävaikutuksesta harrastajamäärät ja osallistujamaksuista saadut tulot ovat vähentyneet. Kulut ovat kuitenkin samalla kasvaneet ja tulevaisuus harrastajamäärien ja yleisen kasvun osalta on epävarma. Liiton tulos oli alijäämäinen vuosina 2021 ja 2022.

Henkilöstökuluihin neuvotteluissa haettiin vähintään 200 000 euron säästöjä vuositasolla. Muutosneuvotteluiden piirissä oli kaikkiaan 35 Salibandyliiton työntekijää ja neuvottelukierroksia käytiin yhteensä viisi.

– Muutosneuvottelujen aika on ollut kuluttavaa aikaa monelle. Tällaiset tilanteet ovat aina valitettavia ja raskaita. Kuten neuvottelujen alkaessa totesin, on kuitenkin uskallettava katsoa pidemmälle tulevaisuuteen ja tehtävä ratkaisuja tämän valtavan liikuttajan ja mahtavan lajin eduksi.

– Luotan, että olemme tehneet nyt ne ratkaisut, joilla salibandylaiva saadaan käännettyä oikealle kurssille. Prosessissa ei ole katsottu vain kuluvaa vuotta, vaan pidemmälle, jotta emme tulevaisuudessa joudu nyt koetun tilanteen eteen uudestaan. Se vaatii entistä päämäärätietoisempaa työtä jokaiselta ja talouden hyvin tarkkaa seurantaa, toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta sanoitti ikävää tilannetta.

Teksti: Liiton tiedotteesta