Maajoukkueet

Naisten maajoukkueen ensimmäinen kesäleiri ohi – harjoituspeleistä kaksi tappiota ja yksi voitto

29.05.
2023
Maajoukkueet

Naisten maajoukkueleiri päättyi sunnuntaina Eerikkilässä. Kuva: Mika Hilska

Suomen naisten salibandymaajoukkue kokoontui viime viikonloppuna kesän ensimmäiselle leirille Eerikkilään.

Leirin yhteyteen kuului kolme harjoituspeliä P17-ikäluokan poikia vastaan. Perjantaina kaatui Classic 4-3, mutta lauantaina joukkue hävisi Steelers/Urbansille 3-7 ja sunnuntaina ErVille 2-7.

– Pelattiin kolme aika kovaa peliä poikia vastaan ja mielestäni tänään sunnuntaina oli se kaikkein paras peli, vaikka vähän jo jalka varmasti painoikin tiukan leirin jälkeen, päävalmentaja Lasse Kurronen arvioi Salibandyliiton uutisessa.

Naisten maajoukkueelle kesä on tärkeä, sillä joulukuussa siintävät Singaporen MM-kisat.

– Parantaa pitää aika lailla kaikessa.

– Fysiikka tietysti ensin, kesä on aika kun sitä kehitetään ja oletan että seuraavalla leirillä heinä-elokuun vaihteessa ollaan paremmassa kunnossa. Palloton pelaaminen vedetty neljä vuotta aika lailla samantyyppisellä sabluunalla ja se on kiva että enää ei tarvitse leireillä käyttää niin paljon aikaa siihen.

– Hyökkäyspeliä ollaan Uppsalan kisojen jälkeen pyritty kehittämään tosi systemaattisesti. Siitä jatketaan ja siinä on vielä paljon tekemistä mutta kyllä jo se täällä leirillä meni nytkyn eteenpäin. Syksyllä ruvetaan sitten katsomaan noita kenttiä vielä tarkemmin, Kurronen kommentoi.

Lue Salibandyliiton kattava haastattelu
Kuvia leiriltä

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen