Nurmolaiset Jymy ja Konnat yhteistyöhön – ”Seinäjoki on kahdella liiga- ja yhdellä divarijoukkueella ainutlaatuinen salibandykaupunki”

Yhteistyö Konnien kanssa antaa Jymy-päävalmentaja Jarmo Eteläaholle lisää rakennuspalikoita. Kuva: Juha Käenmäki

Yhteistyö Konnien kanssa antaa Jymy-päävalmentaja Jarmo Eteläaholle lisää rakennuspalikoita. Kuva: Juha Käenmäki

Seinäjoen Nurmon kaupunginosasta ponnistavat Jymy (F-liiga) ja Konnat (Divari) ovat solmineet 2+1-vuotisen farmisopimuksen.

Sopimus mahdollistaa farmisopimuksen alaisten pelaajien liikuttamisen edustusjoukkueiden välillä matalalla kynnyksellä ensi kauden aikana. Sopimus auttaa Inssi-Divariin nousseen Konnat joukkueen tekemistä pääsarjatasolla, sekä tuo leveyttä Jymyn harjoitusvahvuuteen ja raskaan 33 runkosarjaottelun läpivientiin.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho oli tyytyväinen sopimukseen.

– Jos Seinäjoen kokoisen kaupungin yhdestä kaupunginosasta ponnistaa salibandyn pääsarjoihin kaksi joukkuetta, on sen oltava itsestään selvää että nämä seurat tekevät yhteistyötä. Uskon vahvasti, että tästä saadaan molempia seuroja ja ennen kaikkea pelaajia palveleva yhteistyö aikaiseksi.

– Itselle tietenkin tulee myös hienoja muistoja mieleen oman pelaajaurani alkutaipaleelta, jolloin Jude Tervo toimi Jymyn päävalmentajana.

Eteläahon mainitsema lajilegenda Jukka ”Jude” Tervo on nykyisin Konnien päävalmentaja.

– Seinäjoki on kahdella liiga- ja yhdellä divarijoukkueella ainutlaatuinen salibandykaupunki. Vastaavaa kattausta ei muualta löydy.

– Vaikka kilpailu on kovaa, se ei estä keskinäistä yhteistyötä. Mahdollisuuden hyödyntäminen on viisautta, sillä mitat täyttäviä pelaajia on maakunnassamme rajallinen määrä. Konnien ja Jymyn liittoutuminen on luonnollinen päätös. Organisaatioissa on molemmin puolin toisilleen tuttuja pelaajia ja muuta henkilöstöä. Se luo pohjan hedelmälliselle yhteistyölle.

– Yhteistyö, joka tukee molempia tahoja, on aina kannattavaa. Siksi uskon ja luotan tähän diiliin, Tervo veisteli.