Salibandyseuroihin on syntymässä uusiakin työpaikkoja – nämä 12 seuraa saivat ministeriön tukea

Kuvituskuva: Jarmo Koskela

Kuvituskuva: Jarmo Koskela

Salibandyseurat saavat apua muun muassa työntekijöiden palkkaukseen opetus- ja kulttuuriministeriön tuista.

Ministeriön julkistamista seuratoiminnan kehittämistukipäätöksistä Salibandyliitto on poiminut tukea saaneet salibandyseurat. Myös Pääkallo kävi läpi ministeriön seuratukipäätökset tältä ja viime vuodelta.

Työntekijän palkkauksiin suoraan viittaavia tukia saivat Nurmon Jymy ry 20 000 euroa (Junioripäällikkö Jymyn salibandyyn), FB Factor ry 20 000 euroa (Junioripäällikkö-hanke), Varkauden Tarmo ry 20 000 euroa (Seuratyöntekijä), SB-Pro ry 16 000 euroa (Valmennuspäällikön palkkaus) ja Salibandyseura Wirmo ry 15 000 euroa (Seuratyöntekijän palkkaus).

Näistä SB-Pron ja SBS Wirmon tuet ovat kokonaan uusia. Muiden osalta kyse on kaksivuotisen hankkeen toisesta vuodesta.

Myös seitsemän muuta salibandyseuraa sai kehittämistukea hankkeisiinsa: SC Hawks ry 25 000 euroa (Tasavertaista liikuntaa lapsille), GrIFK – Innebandy rf 16 000 euroa (Huippukokemusten valmentaminen – Henkinen hyvinvointi keskiöön), Westend Indians ry 15 000 euroa (Tyttöjen Heimo – tyttöjen salibandyharrastamisen kehittäminen), FBT Karhut United ry 14 000 euroa (Karhuperhe harrastaa), EräViikingit ry 10 000 euroa (Kaupunginosatoiminnan kehittäminen ja laajentaminen), Lopen Floorball Team LFT ry 9 000 euroa (Loppilaisen salibandyn puolesta) sekä Pieksämäen Salibandy ry 6 000 euroa (Harrastustoimintaa erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille).

Näistä Westend Indiansin kohdalla on kyse viime vuonna alkaneen hankkeen toisen vuoden jatkorahoituksesta. Muut hankkeet saivat seuratukea ensimmäistä kertaa.

Salibandyseuroille myönnetty tukisumma on yhteensä 186 000 euroa. Salibandyseurat jättivät määräaikaan mennessä 34 hakemusta, joista seuratukea myönnettiin siis kahdeksalle uudelle hankkeelle.

– Seuratuki on merkittävä taloudellinen apu seuroille toiminnan kehittämiseen ja etenkin työntekijän palkkaamiseen, Salibandyliiton seura- ja harrastustoiminnan johtaja Mervi Kilpikoski sanoo Salibandyliton uutisessa.