Suomen mestari joutui nöyrtymään – Classic kaatoi TPS:n Super Cupin finaalissa

Classicin ykkönen oli hyvässä maalivireessä Tallinnassa. Kuva: IFF

Suomen mestari TPS ja Suomen Cupin voittaja Classic mittelivät lauantaina Super Cupin voitosta Tallinnassa. Classic voitti pelin maalein 7-2.

Classic sai peliin hyvän alun, sillä se johti ensimmäiselle erätauolle mentäessä 2-0 Nico Salon kahdella maalilla. Toisessa erässä Ville Lastikka lisäsi tamperelaisten johtoa. TPS:n kavennus syntyi ylivoiman jälkeen Tuomas Ojalan lavasta. Vaikka Classic johti 3-1 kahden erän jälkeen oli TPS pelissä hyvin mukana ja sillä oli saumansa.

Classicin nopeat käännöt olivat myrkkyä turkulaisille, ja siitä osotuksena oli Alpo Laitilan 4-1-maali sekä Aaro Helinin 5-1-maali. TPS kavensi aivan päätöskympin alussa tilanteeksi 5-2 Aleksi Ahokkaan tarkalla kudilla.

TPS luonnollisesti painoi loppua kohden Classicin päälle kovalla intensiteetillä. Pyristelyn lopetti Oskari Heikkilä ajassa 58.19 iskemällä pallon tyhjään TPS-maaliin. Classicin voiton kulmakiviä olivat maalintekotehon lisäksi oiva puolustuspeli ja Oskar Sillanpään erinomainen peli maalissa. Tamperelaisten tehokkain oli Eemeli Salin (0+3).