Lastikka vaisuna KrP-tappion jälkeen: ”On ollut aika paljon kuormittavia asioita henkilökohtaisessa elämässä”

Ville Lastikka nähtiin totutusti maajoukkuepaidassa liigakauden alla. Kuva: Anssi Koskinen

Ville Lastikka nähtiin totutusti maajoukkuepaidassa liigakauden alla. Kuva: Anssi Koskinen

Nokian KrP otti lauantaina neljännen kerran peräjälkeen Pirkanmaan herruuden haltuunsa, ja voitti Classicin 5-4. Samalla lohkesi Suomen Cupin jatkopaikka.

Ottelu oli ainakin sivustaseuraajan näkökulmasta hyvännäköistä peliä. Molemmat puolustivat pääosin laadukkaasti, ja pelasivat pallon kanssa pääosin hyvää peliä. KrP oli ottelussa lopulta tehokkaampi, ja pääsi enemmän selkeisiin vastaiskuihin. Classic joutui useimmiten tekemään isomman työn maalipaikan luomiseksi, mutta loi niitä KrP:ta enemmän.

– Siinä oli huonon näköisiä vaiheita ottelun varrella. Oli varmasti laatua, ja mutta oli vähän laaduttomampaakin pätkää meiltäkin. Tämmösiä nää tuppaa olemaan, ottelun viimeisen maalin eli Classicin 4-5-kavennuksen iskenyt Ville Lastikka uumoilee pelin jälkeen.

Vaikka nyt ottelun hävisittekin, niin eikö tämä matsina ollut kuitenkin hyvä peli? Vai oletko eri mieltä?

– Joo, ihan ok. Vaikea analysoida tässä kohtaa sen isommin. Oli tosi hyviä pätkiä, ja sitten oli välillä vähän lamautunutta. Tietysti se liittyy siihen, että hallintajaksot vaihtelee niin se on semmoista. No, se on hyvä, että saadaan tällaisista peleistä kokemusta.

Tappiosta huolimatta Classic on ollut viime kautta freesimpi kaukalossa. Nyt se on voittanut seitsemän peliä yhdeksästä, ja johtaa sarjaa tällä hetkellä. Tappio oli siis vasta kauden toinen.

Syy parempaan vireeseen voi olla siinä, että Classic putosi viime kaudella jo puolivälierissä kuuden perättäisen mestaruuden jälkeen.

– Kyllä se tätä joukkuetta freesaa, että kun monta vuotta putkeen pelattu pitkään keväällä, niin nyt lähdettiin lauluun aikaisin. Tälle porukalle se on ollut isossa kuvassa hyvä asia. Siinä on varmasti yksi syy.

– Sitten on tietysti se, että kaikki haluaa oikeasti näyttää, että mikä meidän joukkueen todellinen taso on, että kyllä me joka pelissä taistellaan kynsin hampain voitosta, Lastikka vakuuttaa.

Tulosta tulee, mutta

Maajoukkuepelaaja Lastikallekin viime kausi oli vaikea. MM-kisoissa Suomi jäi pronssille, ja Classicin kaudesta tuli pannukakku. Kovana pisterohmuna tiedetty Lastikka iski viime kaudella itselleen vaatimattomat 44 tehopistettä runkosarjassa. Osasyy löytyi toki poissaoloista.

Nyt Lastikka keikkuu pörssin kärkisijoilla Justus Kainulaisen takana ja on iskenyt 18+7 yhdeksään otteluun. Hieman yllättäen Lastikan mielestä kausi ei ole lähtenyt kovin hyvin liikkeelle.

– Toi on itse asiassa tosi vaikea kysymys.

– Vähän ollut henkilökohtaisia haasteita tämän kauden osalta enemmän kuin aikaisemmin. Sikäli olen vähän yllättynyt, että on pystynyt pääsemään taululle ihan ok. Se mikä on pelin taso kokonaisuudessaan, niin siitä en ole henkilökohtaisesti ihan varma.

– No, ainakin pystyn tehopisteiden muodossa auttamaan joukkuetta, että se on myös itselle tärkeä asia, Lastikka toteaa melko vaatimattomasti.

Mitä haasteita tarkoitat?

– On ollut aika paljon kuormittavia asioita henkilökohtaisessa elämässä. Sen vuoksi treenaaminen ja välillä peleissäkin kuormitustila on liian kova. Välillä saattaa olla jalka vähissä.

– Toisaalta oon kokenut sen niin, että jos ei putki kuljen ihan siten kuin aikaisempina kausina, niin pystyy joillain muilla avuilla paikkaamaan sitä, Lastikka kertoo avaamatta sen tarkemmin.

Viime kaudella Classicin kautta haittasi monet poissaolot ja sen vuoksi myös ketjut elivät. Nyt pelaajat ovat pysyneet pääosin hyvin kunnossa, mutta ketjuja on silti haettu. Näin on käynyt myös Lastikan kohdalla.

– Totta kai kentällisten eläminen siinä mielessä vaikeuttaa, että sellaisia yhteisiä ajolinjoja ei pysty niin paljon pitkässä juoksussa sopimaan.

Laituri huomauttaa, että muutoksia on ollut vähemmän kuin viime kaudella, ja linjaa asian omalta kannaltaan ankarasti.

– Näen, että nämä on aina jossain määrin tekosyitä. Jos oikeasti on hemmetin hyvä pelimies, niin pystyy adoptoitumaan tilanteeseen kuin tilanteeseen. Siinä ainakin itselläni on isosti parannettavaa.